Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

UPDATE/ FOTO: Bărbat reținut pentru furt de cablu de cale ferată – prejudiciul estimat la aproape 12.000 de lei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

B.M.S., un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Oiejdea, a fost prins în flagrant de polițiști, marți după-amiază, în timp ce sustrăgea cablu de la calea ferată, din zona Bărăbanț – Sântimbru.

Potrivit IPJ Alba cazul a fost anunțat de impiegatul CFR care a sesizat că s-a înterupt semnalizarea pe respectivul tronson. La fața locului s-a deplasat o echipă formată din lucrători ai Poliției TF Alba Iulia, Poliției municipiului și Jandarmeria Alba care l-a surprins pe învinuit în timp ce se pregătea să plece cu 600 de metri de cablu.

Pagubele produse au fost estimate la aproape 12.000 de lei. Bărbatul a fost reținut și va fi prezentat instanței, în cursul zilei de azi, cu propunere de arestare preventivă.

Reprezentantul IPJ Alba a precizat că în zonă circulația trenurilor nu a fost blocată iar defecțiunea a fost remediată în cel mai scurt timp.

UPDATE: Boala ”păcănelelor” și alcoolul i-au întunecat mințile

Bărbatul a pus în pericol circulația trenurilor pentru că voia să facă rost de bani pe care să-i joace la ”păcănele” – aceasta este, pe scurt povestea furtului de cablu electric pentru care Barabaș Martin Săndel va rămâne în arest în următoarele 29 de zile, după cum au decis magistrații de la Judecătoria Alba Iulia.

Din primele cercetări s-a stabilit că bărbatul lucrează la o firmă de întreținere a căilor ferate și are un salariu suficient pentru un trai decent – 3.000 de lei. Cei care îl cunosc au declarat că acesta ar fi pierdut înainte cu două zile, aproape 1.800 de lei la aparatele de jocuri electronice din gara Bărăbanț. Învinuitul se apără spunând că era sub influența alcoolului și ”nu prea știa ce face”. Totuși, a reușit să taie cabluri care conțineau o cantitate impresionantă de cupru.

Cercetările în acest caz continuă. Polițiștii au precizat că bărbatul a mai avut probleme cu legea, în urmă cu aproape 20 de ani.

[nggallery id=957]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea