UPDATE: Albaiulian pus în libertate într-un caz de înșelăciune. Acesta s-a folosit de o diplomă falsă de bacalaureat pentru a se angaja la o instituție medicală

Un bărbat care s-a folosit de o diplomă de bacalaureat falsă, pentru a se angaja la o instituție care furnizează servicii medicale, a fost reținut de polițiștii din Alba. La perchezițiile efectuate în cauză s-au descoperit documentele false. Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. După expirarea celor 24 de ore, magistrații au hotărât punerea acestuia în libertate.

La data de 11 septembrie 2019, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 46 de ani, din Alba Iulia, care, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în decembrie 2015, s-a înscris la un concurs pentru a ocupa un post de șofer pe o autospecială sanitară și s-ar fi folosit de o diplomă de bacalaureat falsă.

Pentru stabilirea activității infracționale a bărbatului, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliul bărbatului, la sediul instituției unde este angajat precum și la sediul unui agent economic al cărui reprezentant este.

Cu ocazia perchezițiilor au fost găsite diploma de bacalaureat falsă precum și foaia matricolă aferentă acesteia, întocmită tot în fals.

În cursul zilei de azi, 12 septembrie, reținutul va fi prezentat în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

UPDATE IPJ Alba: Față de bărbatul din Alba Iulia, cercetat pentru infracțiunile de înșelăciune, fals material în înscrisuri și uz de fals magistrații au dispus punerea în libertate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...