Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Unul dintre alimentele preferate ale românilor ar putea dispărea complet din magazine. Care ar fi cauza

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unul dintre alimentele preferate ale românilor ar putea dispărea complet din magazine. Care ar fi cauza

Fiecare dintre noi are un anumit gen de preparat de mâncare preferat, ei bine, pentru mulți oameni, burgerul sau cartofii prăjiți sunt masa ideală, de la care nu lipsește ketchup-ul sau roșiile proaspete. Specialiștii cred că roșia va deveni o marfă rară, lucru îngrijorător pentru majoritatea oamenilor.

Motivul pentru care roșiile ar putea dispărea
Din pricina temperaturilor foarte ridicate, procesul de creștere și dezvoltare a roșiilor nu este unul pozitiv. Planta are nevoie de condiții bune pentru a se dezvolta, cu temperaturi între 21 și 29 grade Celsius.

Tot din cauza asta, fermierii și legumicultorii se confruntă cu mari bătăi de cap, mai ales că vremea călduroasă s-a simțit aproape toată vara și încă nu pare că se domolește.

Astfel, din cauza secetei puternice, nu a o fost suficientă apă pentru aceste fructe consumate de toți românii.

Totodată, nici iernile nu au permis ca plantele să crească într-un mediu ideal, deoarece și lunile anotimpului rece au fost neobișnuit de calde și au permis bolilor și dăunătorilor să prolifereze în interiorul plantelor.

Ce soluții au găsit unele companii
Chiar dacă cele menționate mai sus reprezintă o provocare pentru legumicultori și fermieri, există anumite companii, cum ar fi Heinz, care au început să caute soluții, iar una dintre ele este crearea de ketchup pe bază de roșii cultivate în condiții similare cu cele de pe Marte.

De asemenea, cercetătorii au dezvoltat soiuri de roșii mai rezistente la vremea călduroasă. Roșia era cândva un aliment care nu lipsea din lădițele magazinelor sau a supermarketurilor, acum, însă, există posibilitatea să dispară din cauza schimbărilor climatice și a efectelor sale secundare.

Dacă s-ar întâmpla această catastrofă, oamenii se vor obișnui cu greu acestei lipse, mai ales că roșiile au făcut parte dintotdeauna din dietele românilor, din mesele zilnice dar și majoritatea preparatelor românești.

Războiul din Ucraina, unul dintre factorii problematici
Războiul din Ucraina are și el un impact asupra acestei probleme, deoarece inflația economică întrerupe cumva lanțul de aprovizionare, lucru observat în majoritatea țărilor din Europa.

Agresiunea militară a armatei ruse împotriva Ucrainei are un impact direct asupra securității alimentare, dar și a prețurilor.

Astfel, de la începutul invaziei ruse pe teritoriul ucrainean, reducerea importurilor de porumb, grâu, ulei de rapiță și de floarea-soarelui a fost unul dintre lucrurile pe care Europa a trebuit să îl accepte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

8 mai 2024: COD GALBEN de vreme rea în Alba și alte județe din țară. Averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vânt, până la ora 23.00

Ziarul Unirea

Publicat

în

8 mai 2024: COD GALBEN de vreme rea în Alba și alte județe din țară. Averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vânt, până la ora 23.00 Meteorologii ANM au emis miercuri 8 mai 2024, o atenționare meteo cod galben de vreme rea, valabilă până la ora 23.00, în Alba și alte județe din țară. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea