Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa
Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa
La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum semnat la Bruxelles, reprezintă angajamentul comun, asumat de unsprezece instituții de învățământ superior europene, de a împinge granițele excelenței în educație și cercetare.
Consorțiul European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), include universități de prestigiu din unsprezece țări europene, reflectând astfel o diversitate culturală și academică remarcabilă. Printre membrii consorțiului se numără University for Continuing Education Krems (Austria) ca instituție coordonatoare, Conservatoire National des Arts et Métiers, Paris (Franța), Ulm University (Germania), Andrassy University (Ungaria), Universitá Cattolica del Sacre Cuore, (Italia), CEU San Pablo University (Spania), Turku University of Applied Sciences (Finlanda), University of Applied Scineces Utrecht (Olanda), Lucerne University of Applied Sciences and Arts (Elveția), având ca partener asociat Zenica University (Bosnia și Herțegovina).
Citește și: Universitatea „1 Decembrie 1918” a pierdut definitiv procesul cu un angajat! Senatul UAB, obligat de instanță să-l încadreze pe funcția de profesor universitar
Prof. univ. dr. Daniel Breaz, Rectorul Universității din Alba Iulia, a subliniat valoarea strategică a acestei colaborări: ,,Această întâlnire este mai mult decât o simplă formalitate; este începutul unei călătorii comune. Ne unim forțele pentru a dezvolta programe educaționale adaptate cerințelor globale. Fiecare dintre noi va contribui cu ce are mai valoros: bogăția tradițiilor, curajul inovației și aspirația către excelență. Prin această colaborare, nu doar că modelăm un viitor academic promițător, ci construim o punte către viitoarele noastre societăți, mai înțelepte și interconectate.”
Discuțiile și workshopurile care au avut loc au condus către stabilirea unor obiective comune, axate pe promovarea mobilității academice și dezvoltarea programelor educaționale care răspund nevoilor pieței globale de muncă. În acest context, integrarea tehnologiilor digitale este considerată esențială pentru a asigura accesul egal la educație pentru toți cetățenii Uniunii Europene și pentru îmbunătățirea calității procesului educațional. ,,Este un moment de mândrie și de speranță pentru comunitatea noastră universitară. Această alianță ne oferă platforma ideală pentru a construi un viitor armonios, bazat pe cunoaștere, înțelegere și respect reciproc,” a declarat rectorul Universității din Alba Iulia.
Prin această colaborare strânsă între universități de renume, acest consorțiu promite să devină un catalizator pentru schimbare, deschizând noi orizonturi pentru studenți, cadre didactice și cercetători. Inițiativa reflectă recunoașterea importanței diversității, schimbului cultural și colaborării transfrontaliere în definirea viitorului educațional european.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Dumitru Henegar și-a lansat volumul „Alba – «inima» din inima României” la Muzeul „Principia” din Alba Iulia: O inimă ce bate între cuvinte încrucișate!
Dumitru Henegar și-a lansat volumul „Alba – «inima» din inima României” la Muzeul „Principia” din Alba Iulia: O inimă ce bate între cuvinte încrucișate! Joi după-masa, începând cu ora 17.00, a avut loc lansarea volumului „Alba – «inima» din inima României” a jurnalistului rebusistului albaiulian Dumitru Henegar, la Muzeul „Principia” din Alba Iulia. Nu demult, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată