Universitatea „1 Decembrie 1918”, campioană şi la baschet 3×3! O altă participare de anvergură, la Campionatul European din Serbia

Baschetul este la mare căutare în mediul studenţesc din Alba Iulia, două formaţii feminine ce au baschet Universitatea Alba Iulia 1reprezentat Universitatea „1 Decembrie 1918” reuşind să câştige în acest an titlurile naţionale.

În consecinţă, echipele albaiuliene au posibilitatea să reprezinte România la Campionatele Europene. Zilele trecute v-am prezentat rezultatele formaţiei conduse de Sorin Şimon la a 13-a ediţie a Campionatelor Europene Universitare, de la Koper (Slovenia), albaiuliencele clasându-se pe locul al 10-lea.

ELIT

Citeşte şi: Echipa Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, locul 10 la Campionatele Europene Universitare! Premiu pentru Alina Chivu

Următoarea competiţie de anvergură va fi în perioada 23-26 iulie, la Kragujevac (Serbia), Campionatele Europene de baschet 3×3, ediţia a doua, unde Universitatea “1 Decembrie 1918” va fi ambasadorul României. Menţionăm că titlul naţional a fost câştigat la Bucureşti, la turneu final al campionatului universitar participând 14 echipe, la nivel feminin.

Albaiuliencele au repurtat 6 victorii din tot atâtea meciuri, în finală Alba Iulia impunându-se cu 15-13 în compania echipei din Arad. Efectivul a fost compus din Marta Fodor (CSU Alba Iulia), Alina Chivu (CSBT Alexandria), Bianca Voica (CSM Satu Mare) şi Carmen Negru, fetele fiind conduse de Sorin Şimon.

Cele 4 jucătoare sunt dublu campioane naţionale, respectivele baschetbaliste făcând parte şi din lotul deplasat în Slovenia, la Europenele la baschet feminin pe teren normal. Din păcate Carmen Negru a suferit o accidentare care o pune în imposibilitatea de a fi prezentă în Serbia.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...