Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia: Procentaj scăzut de înscriere la programele de licenţă şi masterat

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Cu toate acestea, conducerea universităţii se declară mulţumită, deoarece se va putea desfăşura un învăţământ de o mai bună calitate.

 Vineri, 21 septembrie 2012, s-au încheiat procedurile de înscriere la toate programele de licenţă şi masterat ale Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, pentru anul universitar 2012-2013. Astfel, aşa după cum ne-a declarat Diana Câmpan, purtătorul de cuvânt al Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, pe cele 804  locuri libere, rămase după sesiunea din vară,  (69 subvenţionate, 557 la zi cu taxă şi 178 cu taxă – învăţământ la distanţă) s-au înscris 320 de candidaţi pentru  programele de licenţă iar pentru programele de masterat, din totalul de 566 de locuri puse la dispoziţie s-au ocupat 160, dintre care 44 la subvenţie. Au rămas neocupate un număr de 484 de  locuri pentru programele de licenţă şi 406 la masterat, toate la taxă.

Totodată, aceasta a declarat că acest rezultat este unul mulţumitor, având în vedere  problemele care au fost în sistemele de învăţământ preuniversitar în acest an şi problema generaţiei relativ reduse de candidaţi din ultimii ani.

“La Alba Iulia, intenţia noastră nu este de a avea grupe foarte mari de studiu, ci de a avea grupele în aşa fel constituite pentru fiecare dintre programe încât să putem desfăşura un învăţământ de calitate”, a mai precizat Diana Câmpan.

Începând de astăzi, 24 septembrie 2012,  candidaţii se pot înmatricula până în data de 28 septembrie. Bobocii sunt rugaţi să se grăbească cu depunerea cererilor pentru cămin. Imediat ce  dobândiţi statutul de student, cererile se pot depune accesând programul special, online, până în data de 26 septembrie.

 Mai multe informaţii necesare se pot obţine de pe pagina web a instituţiei: www.uab.ro, la secţiunea admitere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea