Rămâi conectat

Politică Administrație

Uniunea Europeană, cel mai mare investitor în România. 18,5 miliarde de euro, în ultimii opt ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De la momentul aderării 1 ianuarie 2007 și până în prezent, România a reușit să atragă 29,8 miliarde de euro din fondurile UE puse la dispoziție țării noastre, în timp ce contribuția sa la bugetul comunitar a fost de 11,35 miliarde de euro.

Rezultă astfel un plus de 18,5 miliarde de euro în favoarea României, conform datelor oficiale ale Guvernului privind Cadrul Financiar Multianual 2007-2013.

In ultimul an, soldul pozitiv pentru romania in raport cu bugetul UE s-a majorat cu peste 4,5 miliarde de euro, de la 13,95 miliarde de euro cat era in 31 martie 2014, la 18,5 miliarde de euro in 31 martie 2015.

Cei 29,8 miliarde de euro intrati in tara sunt compusi din fonduri de preaderare (2,7 miliarde de euro) si fonduri post-aderare (27,15 miliarde de euro), din care: fonduri structurale si de coeziune (11,65 miliarde de euro), fonduri pentru agricultura, pescuit si dezvoltare rurala (6,75 miliarde de euro), plati directe la hectar pentru agricultori (7,25 miliarde de euro) si alte fonduri europene de post-aderare (1,5 miliarde de euro).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea