Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Uniristul Alexandru Giurgiu a promovat în Liga 1 cu Gaz Metan Severin *Transferul său va mai aduce Unirii încă 20.000 de euro

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul fundaş stânga al Unirii Alba Iulia Alexandru Giurgiu (19 ani, foto în centru) a reuşit să promoveze pe prima scenă cu Gaz Metan Severin, echipă al cărui căpitan a fost blăjeanul Marius Bălău (31 de ani), un alt ex-unirist Adrian Olah evoluând în linia mediană a oltenilor. Jucătorul de bandă a plecat în iarnă la gruparea condusă de Marian Bondrea şi a bifat 11 jocuri în partea secundă a campionatului pentru Gaz Metan, cu care mai are contract valabil pentru încă 4 stagiuni.

*A doua promovare a carierei!

Produs 100 la sută al clubului din Cetatea Marii Uniri, Alexandru Giurgiu este la a doua performanţă de acest gen în carieră, după cea realizată cu Unirea Alba Iulia în 2009. „Atunci am jucat un singur meci, în ultima etapă, dar m-am bucurat din plin de realizarea echipei de suflet, la care am crescut. Acum este altceva, eram siguri de locul trei în clasament, ne gândeam la un baraj, ne făceam planuri ce se va întâmpla, cu cine urma să ne duelăm, dar a venit vestea promovării directe, primită în plin antrenament”, a spus Alex. Formaţia de pe malul Dunării a sărbătorit spectaculos accederea în Liga 1, plimbare cu un autocar descoperit prin oraş, baie alături de suporteri în fântâna arteziană etc. „Pentru mine transferul la Severin a fost un pas extrem de important al carierei, am reuşit să facem performanţă în interval scurt de timp, iar asta mă bucură, din acest motiv am şi ales să plec de la Unirea„, a confirmat Giurgiu, aflat încă două săptămâni în vacanţă acasă, la Alba Iulia.

*Rată aşteptată în „Cetate”

Documentele parafate în intersezon prevedeau achitarea de către Gaz Metan Severin a sumei de 25.000 euro, prima tranşă de 5000 de euro, iar restul banilor în 15 mai, în caz contrar fotbalistul urmând să revină la Alba Iulia. „Am discutat deja cu şefii de la Severin şi voi continua aici. Ne aşteaptă un campionat infinit mai dificil, dar nădăjduim să evităm retrogradarea. Abia aştept să debutez în Liga 1, dar pe undeva, mi-aş dori, dacă se poate să vină la Severin şi bunul meu prieten Silviu Mureşan„, a apreciat Giurgiu. Prezent în ultimii ani la diverse acţiuni ale loturilor naţionale, Alexandru Giurgiu a debutat la Alba în 13 iunie 2009, la un meci cu Arieşul Turda (1-0), pe „Cetate” şi a înscris 3 goluri în „alb-negru”, toate pe arena albaiuliană.

Gaz Metan Severin îl va păstra pe Giurgiu, aşa am fost înştiinţaţi de Gheorghe Constantin. Ne bucură acest lucru, faptul că încă un tânăr produs de Unirea confirmă şi va avea şansa să joace pe prima scenă. Într-adevăr, Gaz Metan Severin trebuie să achite respectivii bani, a întârziat un anumit interval de timp de la data scandentă, însă ni s-a promis că lucrurile se vor rezolva cât mai repede posibil. Acum a fost nebunie mare şi la ei cu promovarea directă„, a adirmat Mihai Dăscălescu, preşedintele executiv al Unirii Alba Iulia.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea