Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Uniriştii îşi mută cuibul… Fabian Himcinschi la ACS Poli Timişoara, Călin Cristea propus la „U” Cluj

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

2014 reprezintă începutul unor noi provocări pentru tinerii fotbalişti albaiulieni lansaţi pe orbită de Unirea Alba Iulia, trei dintre „alb-negrii” fiind foarte aproape să schimbe echipele în intersezon. Antrenorul Aurel Şunda, cel care a făcut istorie în „Cetate” îl va avea miercuri, 8 ianuarie, la reunirea echipei ACS Poli Timişoara pe fiul fostului său colaborator Adorian Himcinschi. Plecat în 2011 în Italia, la Empoli, club ce a plătiti numai 40.000 de euro în contul transferului, în acest moment fiind pe rol un litigiu la instanţele civile cu FC Unirea, Fabian Himcinschi se întoarce în ţară. Vârful în vârstă de 19 ani, internaţional de juniori şi de tineret agreează mutarea, bazându-se pe un acord verbal existent între cluburi. Empoli îl va împrumuta gratis până în vară, iar Himcinschi jr va semna un contract valabil pentru 6 luni, cu prelungire pentru încă două sezoane şi jumătate.

*Vlad Ignat şi legiune albaiuliană în „Groapă”

Dacă anul trecut, în luna ianuarie „capul de afiş” la bursa transferurilor a fost ţinut de trecerea lui Alexandru Giurgiu la Astra Giurgiu, deşi fundaşul stânga era curtat insistent de Dinamo, acum se consemnează înfiriparea unei legiuni albaiuliene în curtea „câinilor roşii”. Alături de fundaşii Eduard Schuller şi Ionuţ Stan (ambii 20 de ani), va ajunge portarul Vlad Ignat (19 ani), ultimul parafând o înţelegere cu gruparea din Capitală, valabilă până în 2017, după experienţa nefastă de la Corona Braşov. „Este o provocare pentru mine, un proiect important şi sper să reuşesc”, a punctat Vlad Ignat. Cei trei urmează să se prezinte în 12 ianuarie la Bucureşti, pentru a se pregăti pentru moment la echipa secundă, Dinamo II, în speranţa că-l vor impresiona pe Flavius Stoican şi în curând vor face pasul spre prima garnitură.

*Complicat pentru „pandurul” Cristea

Deşi a fost vicecampion cu gorjenii şi a cunoscut botezul Europa League, Călin Cristea, intrat în ultimele 6 luni de contract, nu va mai continua la Pandurii Tg. Jiu, echipă ce a decis să-l împrumute, după ce l-a achiziţionat în 2011 contra sumei de 70.000 de euro. Mijlocaşul în vârstă de 25 de ani a evoluat foarte puţin în toamnă (153 de minute în 6 întâlniri), dar trebuie să-şi regleze aspectele financiare cu echipa lui Pustai, ce a ajuns la un acord cu „U” Cluj în privinţa cedării acestuia. Curtat şi de ACS Poli Timişoara, jucătorul de bandă stângă nu s-a înţeles însă cu „şepcile roşii” şi aşteaptă o discuţie lămuritoare cu oficialii olteni în privinţa viitorului său şi a rezilierii înţelegerii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea