Rămâi conectat

Actualitate

Unirea cea Mică omagiată la Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Mai toate instituţiile şcolare din Cugir au organizat  marţi, 24 ianuarie, sub diverse forme, manifestări omagiale dedicate Unirii Principatelor Române de la 1859.  Astfel , la Şcoala Generală nr 2, sub coordonarea directorului şcolii, prof. Gabriela Lupu, s-a desfăşurat manifestarea  ”24 Ianuarie – Cuza şi Unirea”, activitate ce face parte dintr-un proiect educaţional având drept propunător de proiect pe prof. documentarist Raluca Popeiu. O acţiune la care au luat parte cca 40 de elevi ai claselor a VII-a, aceştia asistând la o prezentare făcută de prof. Bogdana Sabău, despre  actul Unirii ca ideal permanent al românilor de pretutindeni, menţionând momente semnificative de luptă pentru formarea statului unitar român.
Tot în acest cadru, elevii au citit materiale legate de Unire cuprinse în revista şcolii. Au fost audiate cântece patriotice iar în final copiii şi cadrele didactice au cântat şi dansat împreună  ”Hora Unirii”.
Un eveniment asemănător legat de Unirea cea Mică a avut loc la cabinetul de istorie al  Colegiului  Tehnic ”ID Lăzărescu ” unde prof. Gabriela Urs  a prezentat în cadrul unei lecţii deschise -”Unirea Principatelor Române”, acţiune la care au contribuit mai mulţi elevi, aceştia vorbind despre personalitatea marelui domnitor Alexandru Ioan Cuza şi semnificaţia majoră a Unirii în istoria poporului român. O activitate la care au ţinut să fie prezenţi  directorul colegiului, prof. Camelia Dumitrean şi îndrumătorul educativ prof. Ionuţ Iancu. (C. P .)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea