Rămâi conectat

Sport

Unirea Alba Iulia, ultima în Seria a 9-a a Ligii a 3-a | Mihai Dăscălescu: “A fost un tur dezamăgitor pentru Unirea Alba Iulia”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia a învins pe “Cetate” în ultima etapă a eșalonului terț pe Sticla Arieșul Turda (singura victorie internă a sezonului), dar iernează în postura rușinoasă de “lanternă roșie” a Seriei a 9-a. „Alb-negrii” au acumulat 8 puncte în cele 15 etape, într-un campionat marcat de problemele financiare, unele apăsătoare pentru fosta prim-divizionară și e foarte probabil ca în această iarnă să se încheie colaborarea cu antrenorul Valentin Sinescu, ce a preluat echipa din Cetatea Marii Uniri în urmă cu nici 5 luni.

Citește și: Antrenorul Valentin Sinescu, mandat încheiat la cârma Unirii Alba Iulia!

*Problema financiară rămâne acută

Conform precizărilor făcute de Mihai Dăscălescu, unul dintre cei doi reprezentanți al Ligii a 3-a în Comitetul Executiv al FRF, viitorul Unirii depinde de modul cum se va rezolva problema financiară, un termen cât de cât rezonabil fiind în jurul datei de 15 ianuarie 2022, în preajma reluării pregătirilor. “Fotbalistic am trăit un sezon dezamăgitor, trebuie să recunoaștem acest lucru, chiar dacă au fost și jocuri în care n-am avut șansă, cum ar fi deplasările de la Cluj, Turda sau Ocna Mureș, sau acasă cu Viitorul Cluj. Cu siguranță însă, dacă nu existau acest probleme financiare terminam mult mai sus”, a menționat Mihai Dăscălescu.

La jucătorii veniți în vară sunt două salarii restante, însă la fotbaliștii din campionatul trecut s-au acumulat mai multe luni neachitate. Încercăm să găsim soluții, purtăm diverse discuții, în dorința de a mai stinge până la finele anului din datoriile către jucătorii mai vechi. Am trecut prin momente și mai dificile, acum 2 ani, când erau 9-10 luni neplătite și aveam acel litigiu cu arabii”, a spus oficialul ardelenilor.

Referirea este la martie 2020, când Unirea nu s-a prezentat la meciul de acasă din startul returului cu Viitorul Șelimbăr, iar apoi campionatul s-a întrerupt din cauza pandemiei, iar clubul a încasat banii cuveniți de la Al Ahli (Arabia Saudită), pentru Nicolae Stanciu, iar lucrurile s-au liniștit oarecumva.

Este clar că trebuie făcut ceva și să îndreptăm situația financiară. Să avem în primăvară garanția unui buget decent care să ne permită să achităm din restanțe, să gândim o campania serioasă de transferuri pentru a ne redresa și a ne bate pentru evitarea retrogradării”, a încheiat Dăscălescu.

Într-o situație de acest gen s-a mai regăsit Unirea Alba Iulia în 2012, în urmă cu un deceniu, când a terminat turul în Liga a 2-a (ultima prezență a unei reprezentante a Albei în al doilea eșalon) pe penultimul loc, al 12-lea, în Seria a 2-a, iar în pauza competițională, respectiv în martie 2013 a abandonat activitatea (a fost atunci celebra situație internaționalului Eduard Schuller, transferat în urma unui anunț la “mica publicitate”, un caz unic în fotbalul românesc, clubul fiind în insolvență), pentru ca în 2014 să înceapă de jos, din Liga a 5-a!

Articol publicat în ediția tipărită a ziarului Unirea de luni, 13 decembrie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea