Rămâi conectat

Sport

Unirea Alba Iulia, reunire amânată, în căutare de soluții pentru supraviețuire

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zilele trec și lucrurile nu par să se îmbunătățească în curtea Unirii Alba Iulia, sau cel puțin nu au fost oferite date concrete în aceste zile.

Mai precis, discuțiile cu posibili oameni de afaceri care să preia clubul nu au avansat, totul învârtindu-se în jurul datoriilor grupării din Cetatea Marii Uniri. Chiar dacă am mai fost câteva runde de negocieri, situația încă nu este finalizată în mod favorabil, iar reunirea “alb-negrilor”, programată inițial pentru luni, 17 ianuarie, a fost amânată cu o săptămână în speranța că incertitudinea în privința viitorului se va rispi.

Tot în 24 ianuarie va începe și CS Ocna Mureș, iar cealată conjudețeană, Metalurgistul Cugir va relua antrenamentele luni, 17 ianuarie

Cu 13 jocuri la dispoziție pentru a evita retrogradarea, “lanterna roșie” a Seriei a 9-a a Ligii a 3-a încă nu știe strategia fotbalistică în perspectiva primăverii, planurile fiind blocate pentru moment într-o direcție și se studiază și alte piste rămase la îndemână.

Asta dincolo de faptul că nefinalizarea tratativelor pentru preluarea clubului a adus după sine și numirea unui nou antrenor, chiar dacă numele lui Mircea Oprea este vehiculat pentru preluarea băncii tehnice părăsite de Valentin Sinescu la finele anului (apropos, antrenorul ploieștean a fost ssuspendat două jocuri și amendat cu suma de 1700 de lei de către Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF, în urma evenimentelor de la confruntarae din 4 decembrie cu Sticla Arieșul Turda).

*Al. Giurgiu, Fetița și Haj – pe picior de plecare

Pe de altă parte însă, jucătorii se pregătesc să plece, căutând alte alternative mai sigure din punct de vedere financiar. Și-au exprimat dorința în acest sens localnicii Alexandru Giurgiu (29 de ani), mijlocașul Paul Haj (18 ani) și atacantul Răzvan Fetița (30 de ani). În cazul căpitanului unirist, această perioadă a fost una specială întrucât Alex a devenit pentru prima dată tată și a avut parte de clipe de bucurie grație venirii pe lume a fiicei sale Timeea.

Nu m-am mai gândit la fotbal. Îmi aștept fetele acasă, de la Cluj-Napoca, să mă liniștesc”, a punctat jucătorul de picior stâng, curtat insistent de CS Ocna Mureș, ce i-a pregătit deja contractul. Și juniorul Paul Haj are ofertă de la o altă combatantă din Alba, respectiv Metalurgistul Cugir. Polivalentul jucător este decis să plece de la clubul unde s-a format, și-a solicitat dezlegarea, însă nu a primit-o momentan, dar are la îndemână alternativa depunerii unui memoriu pentru a deveni liber de contract și în același timp să își revendice și salariile restante.

În coadă de pește este și situația lui Fetița, ce ar dori să părăsească Unirea Alba Iulia și așteaptă propuneri de la echipe din zonă. “Să vedem ce se întâmplă, dacă se preia clubul sau nu. Totul depinde de acest lucru”, a punctat atacantul albaiulian. În aceeași ordine de idei, mijlocașul Răzvan Frențiu s-a înțeles cu CS Universitatea Alba Iulia, cu care atacă promovarea în Liga a 3-a, eșalon unde a activat în tur, la CS Ocna Mureș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea