Rămâi conectat

Curier Județean

Unic Piatra Neamţ – Volei Alba Blaj 3-2 *Echipa lui Macarie a pierdut iarăşi, dramatic, la tie-break

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj este în picaj şi a pierdut neverosibil în etapa a 19-a a Diviziei A1 la volei feminin, în meciul din deplasare de la Piatra Neamţ, cu echipa locală Unic cu scorul 2-3 (25-19, 21-25, 25-18, 23-25, 10-15). Este un eşec extrem de important în economia finalului încins de campionat, în cursa spre ocuparea poziţiei a 4-a, al doilea joc la rând pierdut de blăjence.

*Meci dramatic

A fost o partidă dramatică, în care vizitatoarele au condus cu 1-0, 2-1 la seturi, au avut la un moment dat iniţiativa în setul al 4-lea, dar au fost nevoite să joace iarăşi tie-break, fiind al treilea joc consecutiv de 5 seturi susţinut de blăjence! În setul decisiv, la 9-9, o decizie eronată a dat punctul gazdelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Gruparea din „Mica Romă” venea după două prestaţii modeste, 3-2 la Cluj şi 2-3 la Lugoj, întâlniri în care evoluţia echipei lui Marius Macarie a lăsat de dorit. Acum Volei Alba Blaj a acumulat 33 de puncte (11 victorii şi 7 eşecuri) şi a ajuns la trei „lungimi” de CSM Bucureşti (cu un meci mai puţin), ce a pierdut azi 0-3 cu Dinamo.

Pentru vizitatoare au jucat Andreea Niţulescu, Adriana Dudnic, Bojana Stojkovic, Irina Alexandru, Marija Sandic, Vali Rusu, Laura Mastahac (libero), mai intrând Alice Kapelovies, Melinda Dobeş, Josefina Fernandez .

După ce săptămâna trecută s-a renunţat la serviciile americancei Sherissa Livingston, tehnicianul Blajului Marius Macarie a mizat în formula de start pe coordonatoarea Andreea Niţulescu, în detrimentul „senatoarei de drept” Alice Kaleplovies. „Mi-am zis să încerc şi altceva în perspectiva play off-ului şi sunt mulţumit de cum a jucat Niţulescu„, a specificat Macarie.

*”Echipa a luptat, atât s-a putut”, a declarat Sergiu Ştefănescu

La întoarcerea din Belgia, în Arad, Sergiu Ştefănescu şi primarul Gheorghe Rotar au vizionat întâlnirea din Moldova, preşedintele executiv al Blajului susţinând că echipa din Blaj merită încurajată în aceste momente. „Fetele s-au dăruit, au luptat şi atât au putut astăzi. Nu se pune probleme sancţiunilor financiare, sau înlocuirea antrenorului. Nu are rost să ne certăm, aceasta este valoarea, am adus puncte din aceste ultime trei deplasări şi suntem pe locul 4„, a apreciat Sergiu Ştefănescu.

*”O partidă nebună!”, a spus Macarie

Antrenorul Blajului, Marius Macarie trebuie să stea bine cu nervii după ce a trăit trei meciuri succesive disputate pe muchie de cuţit. În ciuda perioadei nefaste a Blajului, Macarie crede că în partida de la Piatra Neamţ echipa sa a arătat semne de revenire. „A fost, iarăşi, un joc nebun. E  păcat că n-am câştigat, dar am început să creştem ca şi joc, ca şi atitudine, comparativ cu partidele de la Cluj sau Lugoj„, a punctat Macarie. „Sunt momente care nu le gestionăm corespunzător, aşa se explica acele căderi şi lipsa de concentrare. Ne-am propus să învingem şi la Lugoj şi la Piatra Neamţ, am fost aproape şi aici sunt regretele mari. În acest moment, prima şansă la locul 4 o deţine practic CSM Bucureşti şi, dacă nu apar alte surprize, totul se va juca în meciul direct„, a concluzionat Marius Macarie.

*Sâmbătă, în Sala „Timotei Cipariu” cu Ştiinţa Bacău!

După 4 deplasări consecutive, la Bucureşti cu Dinamo, Cluj Napoca, Lugoj şi Piatra Neamţ, voleibalistele blăjene revin acolo unde se simt cel mai bine, în Sala „Timotei Cipariu”, sâmbătă, 23 februarie, de la ora 19.00. La ultima reprezentaţie internă din sezonul regulat, adversarul va fi unul foarte puternic – coşmarul Ştiinţa Bacău, partidă contând pentru etapa a 20-a. Moldovencele, invincibile în prima parte a campionatului, încheiată pe prima poziţie, dar în regres total în retur (4 eşecuri), au învins de trei ori consecutiv formaţia lui Marius Macarie, ultimul duel direct fiind în 16 ianuarie, la Blaj, în Cupa României (când blăjencele s-au aflat la două mingi de calificarea în semifinale)

*”Suntem mulţumiţi de echipă şi de antrenor. Mergem până la capăt cu Macarie”, a declarat primarul Gheorghe Rotar

Miercuri, la prînz, înaintea acestui insucces, primarul Gheorghe Rotar a ţinut să-şi precizeze punctul de vedere referitor la ultimele evenimente petrecute în sânul echipei Volei Alba Blaj, încercând să detensioneze atmosfera după ultimele rezultate înregistrate de formaţia din Divizia A1. “La Blaj nu există presiune nici asupra jucătoarelor, nici asupra antrenorului. Rezultatele echipei în acest sezon sunt peste aşteptări, suntem în grafic, dacă ne gândim că o localitate mică precum Blajul se situează pe locul 4 în elită“, a declarat edilul Blajului. “Nu se pune problema înlocuirii antrenorului, mergem până la capăt cu Marius Macarie, până la ultima etapă. La Blaj există un proiect serios, pe 4 ani, ne aflăm la început de drum, ne-am depăşit obiectivul iniţial. Probabil, după un tur excelent, oamenii din Blaj au alte aşteptări, s-a ridicat ştacheta performanţei. Deşi suntem o formaţie nou promovată, noi vrem să terminăm cât mai sus, pe locurile ce duc cupele europene“, a conchis Gheorghe Rotar.

Săptămâna precedentă, jucătoarele din Blaj au fost ameninţate că vor primi sancţiuni financiare în cazul în care nu câştiga disputele cu CSM Lugoj şi Unic Piatra Neamţ. Obiectiv ratat: acestea au acumulat două eşecuri şi au strâns numai două puncte. De fapt, în ultimele 3 dispute, Volei Alba Blaj, revelaţie în tur a adunat 4 puncte în compania unor adversari abordabili.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Lucrări de modernizare la Școala Generală din localitatea Întregalde: Investiție de peste 1.8 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la Școala Generală din localitatea Întregalde: Investiție de peste 1.8 milioane de lei

Primăria comunei Întregalde a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru proiectare și execuție în cadrul proiectului „Modernizare Școala Generală din localitatea Întregalde”. Valoarea totală estimată a investiției este de 1.867.653,59 de lei.

Obiectivul specific al investiției constă în modernizarea clădirii școlii generale din localitatea Întregalde, cu scopul de a oferi elevilor din comună, condiții mai bune prin accesul la servicii de învîțîmânt de înaltă calitate. Principalul obiectiv al prezentei documentații este de a analiza principalele caracteristici și indicatori tehnici, financiari și economici ai investiției care asigură o utilizare eficientă și rațională a capitalului și resurselor pentru satisfacerea nevoilor de modernizare a clădirii școlii generale din localitatea Întregalde prin:

• Creșterea eficienței energetice a clădirii în scopul reducerii emisiilor de carbon prin sprijinirea eficienței energetice, a gestionarii inteligente a energiei și a utilizării energiei regenerabile în clădirile publice;
• Îmbunătățirea performanțelor energetice a clădirii școlii generale din localitatea Intregalde;
• Reducerea consumului termic;

Elit - Gustul Desăvârșit

Se dorește realizarea lucrărilor de reabilitare generală și asigurarea obiectivului pentru funcțiunile reconsiderate, îmbunătățite. Măsurile de reducere a riscului seismic la nivelul podului și șarpantei deoarece această zonă de clădire nu satisface nivelul de performanță corespunzător obiectivului stabilit de standardele în vigoare.

Pentru asigurarea unui nivel de protecție antiseismică a acestei zone analizată se impun noi lucrări de reparații cu menținerea sistemului structural existent, prin eliminarea cauzelor degradărilor și realizarea condițiilor de durabilitate a intervențiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Policlinica din Ocna Mureș va fi renovată: Licitație în SEAP pentru servicii de proiectare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Policlinica din Ocna Mureș va fi renovată: Licitație în SEAP pentru servicii de proiectare

Primăria orașului Ocna Mureș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pentru proiectul intitulat „Renovarea energetică a Policlinicii din orașul Ocna Mureș”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 191.524,85 lei, fără TVA.

Realizarea lucrărilor de intervenție au drept scop creșterea performanței energetice a clădirii, respectiv reducerea consumurilor energetice pentru încălzire, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior, precum și ameliorarea aspectului urbanistic al localităților.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul specific:

• Îmbunătățirea condițiilor de confort interior;
• Reducerea consumurilor energetice;
• Reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă menajeră;
• Reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie;
• Eficienți zarea modalității de organizare prin crearea de condiții optime;
• Creșterea gradului de implicare a populației, conducând la utilizarea eficientă a resurselor de energie. în conformitate cu Strategia Europeană 2020.
• Asigurarea contribuției la îndeplinirea indicatorului de utilizare eficientă a resurselor de energie, de gestionare inteligentă a energici și a inlocuirii energiei din surse neregenerabile cu energie din surse regenerabile.

Lucrările de intervenție

• Izolarea termică a fațadei – parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădire, cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată;
• Izolarea termică a fațadei – parte opacă, prin termoizolarea pereților exteriori, cu o grosime a termoizolației de 20 cm;
• Izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel la acoperișul tip șarpantă cu o grosime a termoizolației de 30 cm;
• Izolarea termică a planșeului peste subsol:
• Se propune izolarea termică a planșeului peste subsol prin termoizolarea acestuia cu sisteme termoizolante, cu o grosime a termoizolației de 10 cm.
• Soluții de ventilare naturală prin introducerea grilelor pentru aerisirea controlată a spațiilor ocupate și evitarea apariției condensului pe elementele de anvelopă;
• Reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate;
• înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED, dotate cu senzori de mișcare/prezență;
• Puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice, precum și a tubulaturii încastrată pentru cablurile electrice, pentru a permite instalarea, într-o etapă ulterioară, a punctelor de reîncărcare pentru vehicule electrice;
• Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei: sisteme descentralizate de alimentare cu energie din surse de energie regenerabilă , instalații cu captatoare solare termice, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și a emisiilor de gaze cu efect de seră etc;
• Repararea/refacerea instalației de distribuție a agentului termic între punctul de racord și planșeul peste subsol/canal termic, inclusiv izolarea termică a acesteia, în scopul reducerii pierderilor termice și de agent termic/apă caldă, precum și montarea robinetelor cu cap termostatic la radiatoare și a robinetelor de presiune diferențială la baza coloanelor de încălzire în scopul creșterii eficienței sistemului de încălzire prin autoreglarea termohidraulică a rețelei;
• înlocuirea corpurilor de încălzire cu radiatoare;
• înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic pentru încălzire;
• înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic pentru apă caldă de consum;
• înlocuirea centralei termice proprii, în scopul creșterii randamentului și al reducerii emisiilor echivalent CO2;
• Montarea sistemelor/echipamentelor de ventilare mecanică cu recuperare a căldurii – unități individuale cu comandă locală.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

ACCIDENT pe DN75, la Albac: Un bărbat din Călan a pierdut controlul asupra motocicletei și a intrat într-un cap de pod

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un accident a avut loc sâmbătă, 23 septembrie, pe DN75, la Albac. Un bărbat din Călan a pierdut controlul asupra motocicletei și a intrat într-un cap de pod.

La data de 23 septembrie 2023, în jurul orei 14.10, un bărbat de 31 de ani, din Călan, județul Hunedoara, în timp ce circula cu o motocicletă pe DN 75, pe raza localității Albac, a pierdut controlul asupra acesteia și a intrat în coliziune cu un cap de pod.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma accidentului, motociclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

Foto: arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare