Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ungurii plafonează prețurile la carburanți: Plătesc cu o treime mai puțin decât în mod normal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ungurii plafonează prețurile la carburanți: Plătesc cu o treime mai puțin decât în mod normal

Prețurile carburanților au crescut la maxime record în întreaga Europă, dar prețurile benzinei au atins maxime în Ungaria de la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut.

În ultimele șase luni și jumătate, familiile au economisit mulți bani, informează M1 News într-o analiză.

Începând de miercuri, prețul mondial al carburanților va crește, așa că va trebui ca maghiarii să plătească 737.9 de forinți pentru un litru de benzină 95 și 725.9 forinți pentru motorină.

Pentru șoferii maghiari combustibilul continuă să coste 480 de forinți pe litru, ceea ce înseamnă că benzina și motorina sunt, în medie, cu 250 de forinți mai ieftini în Ungaria.

Dacă realimentează cu mai mult de 50 de litri, ceea ce este cel mai probabil să se întâmple o dată pe lună în familii- maghiarii economiesc o sumă semnificativă de bani la realimentare.

„Plătim cu o treime mai puțin decât dacă ar trebui să realimentăm la prețurile pieței. Diferența este și mai mare în comparație cu alte țări din Europa”, arată analiza jurnaliștilor citați.

Începând de vineri, doar mașinile cu numere de înmatriculare maghiare vor putea alimenta mai ieftin la benzinării.

Potrivit Holtankoljak.hu, o familie maghiară conduce în medie 10-15 mii de kilometri pe an. Aceasta înseamnă un rezervor și jumătate plin de combustibil pe lună pentru un consum mediu de combustibil. Directorul general al portalului a declarat pentru jurnaliștii de la Híradó că, datorită plafonării prețului la combustibil, o familie poate economisi cel puțin 10.000 de forinți pe lună.

Prețul petrolului este deja la un vârf, dar după embargoul împotriva Rusiei este de așteptat o nouă explozie a prețurilor.

În timp ce statele membre UE au dezbătut marți embargoul rusesc asupra petrolului, prețurile carburanților au sărit la maxime record, iar acesta nu este sfârșitul procesului, informează M1 News.

Sursa citată a adăugat că, datorită măsurii guvernului ungar privind prețurile combustibililor, în prezent nu există niciun stat membru al UE în care să existe mai puțin de plătit pentru combustibil decât în Ungaria.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea