Ungaria sub asediul refugiaților și migranților. Peste 2000 au pătruns în țara vecină într-o singură noapte

Paul Voicu - Primar 2020

În plină construcție a zidului de la graniţa cu Serbia care ar urma să limiteze accesul refugiaților în spațiul Shengen, Ungaria a anunțat că peste 2.000 de migranţi au intrat în Ungaria venind dinspre Serbia, în noaptea de luni spre marţi.

migrantiEste cel mai mare număr înregistrat într-o singură zi, potrivit poliţiei ungare.

ELIT

Budapesta estimează că gardul cu o lungime de 175 de kilometri de la graniţa cu Serbia va fi terminat pe 31 august.

 

Mihail David - 2020

Refugiaţii au ajuns din Serbia în Ungaria mergând pe o cale ferată transfrontalieră. Pătrunderea lor pe teritoriul ungar are loc la doar câteva zile înainte de finalizarea gardului prin care Ungaria speră că va împiedica pătrunderea migranţilor pe teritoriul său. Guvernul de la Budapesta estimează că acest gard va fi terminat pe 31 august, scrie euractiv.ro

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

 

Grupul de migranţi şi de refugiaţi, printre care numeroşi sirieni care au plecat din cauza luptelor din ţara lor, au fost întâmpinaţi de poliţia ungară, care i-a escortat la un centru de înregistrare din apropiere, relatează agenţia MTI.

 

”Ruta Balcanilor de Vest” prin care numeroşi migranţi încearcă să ajungă în vestul Europei rămâne în continuare în centrul atenţiei, în timp ce Uniunea Europeană se confruntă cu cea mai mare criză a refugiaţilor de la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial, relatează Le Monde şi AFP.

 

Între ianuarie şi iunie, în jur de 102.000 de persoane au pătruns în UE prin Macedonia, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Albania, Muntenegru şi Kosovo, faţă de 8.000 în aceeaşi perioada a anului 2014, conform Frontex.

 

În timp ce Budapestaa iniţiat o lege, care urmează să fie votată în septembrie, prin care va incrimina trecerea ilegală a frontierei şi tentativele de escaladare ale gardului de la graniţa cu Serbia, ministrul ungar de Interne şi-a dat acordul, luni, pentru desfăşurarea unor unităţi speciale ale poliţiei care să-i intercepteze pe migranţi, scrie euractiv.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

pilu 26 august 2015 at 18:12

Astia ar trebui imbarcati toti pe vapoare si dusi in SUA. Datorita politicii lor o trag europenii acum.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...