Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Unele dintre cele mai moderne DRONE ale armatei americane, relocate la circa 70 de km de Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unele dintre cele mai moderne DRONE ale armatei americane, relocate la circa 70 de km de Alba Iulia!

Forțele aeriene din SUA au anunțat relocarea temporară a personalului și a dronelor MQ-9 de la baza aeriană Miroslawiec din Polonia către Campia Turzii din România.

Dronele MQ-9, personalul și echipamentul de asistență împreună cu detașamentul Grupului de Operații Expediționale 52 din cadrul detașamentul 2 din Polonia, s-au mutat temporar în baza aeriană Campia Turzii, în timp ce pista de la Miroslawiec se află în construcție.

Detașamentul este o unitate separată geografic, alocată escadrilei 52 vânătoare de la Spangdahlem AB, Germania, a cărei misiune este de a desfășura activități de informații, supraveghere și explorare pentru a îndeplini obiectivele misiunii.

MQ-9 funcționează din Polonia din mai 2018. Această relocare temporară se desfășoară cu cooperarea deplină a aliatului nostru NATO, România.

SUA colaborează îndeaproape cu România și alți aliați și parteneri NATO pentru a consolida capacitățile de apărare colectivă și pentru a spori securitatea regională.

Drona MQ-9 este o aeronavă armată, multi-misiune, de medie-altitudine, cu durată mare de zbor, care este folosită în primul rând împotriva obiectivelor dinamice de execuție și, în al doilea rând, ca un mijloc de colectare a informațiilor. Având în vedere timpul său considerabil, senzorii cu rază mare de acțiune, suita de comunicații multimodale și armele de precizie – oferă o capacitate unică de efectuare a focului, a coordonării și a recunoașterii împotriva țintelor de mare valoare, trecătoare și temporale.

Acest tip de echipament poat efectua, de asemenea, următoarele misiuni și sarcini: analiză, supraveghere, recunoaștere, asistență aeriană apropiată, căutare și salvare din câmpul de luptă, foc de precizie, însoțire și protecție a convoaielor, dezvoltare țintă și îndrumare aeriană terminală. Capacitățile MQ-9 îl fac unic calificat pentru a desfășura operații de război neregulate în sprijinul obiectivelor combatante.

sursa: defenceromania.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea