Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Unde s-a înregistrat cel mai mare stat de zăpadă din țară, care măsoară peste 140 de centimetri

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Unde s-a înregistrat cel mai mare stat de zăpadă din țară, care măsoară peste 140 de centimetri

Potrivit meteorologilor sibieni, cel mai mae strat de zăpadă din țară, înregistrat la stație meteo, măsoară 141 de centimetrii, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, în munții Făgăraș.

La Bâlea Lac există însă şi risc de producere de avalanşe, de gradul trei, pe o scară de la unu la cinci. Turiştii pot ajunge la Bâlea Lac doar cu telecabina. Se poate ajunge cu maşina, pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Cascadă, de unde este posibil doar transportul pe cablu până la Bâlea Lac.

De altfel, strat de zăpadă peste un metru se înregistrează în această perioadă doar în Munții Făgăraș și în Munții Bucegi, la Vârful Omu și Fundata.

Sunt înregistrate și două locuri din țară unde troienele de zăpadă depășesc însă doi metri.

Zăpadă de până la un metru se înregistrează doar în zonele de munte, în timp ce doar în zona Zimnicea-Giurgiu stratul de zăpadă măsoară între 25 și 34 de centimetri.

Vineri dimineaţă este în vigoare o atenționare cod galben de viscol și ninsori în 14 județe, fiind vizată zona de munte. Totodată, o informare meteo anunță vânt puternic până sâmbătă noaptea. Două atenționări nowcasting cod portocaliu și galben anunță ninsoare viscolită în 4 județe.

Surse: Digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte Reprezentanții Spitalului Foișor, unde este internat Florin Piersic, au oferit noi date despre starea de sănătate a actorului. Citește și: Proceduri de kinetoterapie și recuperare medicală începute de Florin Piersic. Informațiile transmise de medici […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea