Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un veteran din Alba de 102 de ani, ”pârât” că ar fi fost imposibil să voteze la secție la europarlamentare

Unirea Ziarul

Publicat

în

În județul Alba nu învie morții ca să meargă la urne! Un veteran din Măcărești, pârât că ar fi prea bătrân ca să voteze la europarlamentare

Primăria Ponor a răspuns unei solicitări primite în ultima decadă a lunii trecute din partea Biroului Județean Alba al Autorității Electorale Permanente, „pentru verificarea unei sesizări înregistrate la Parlamentul României. Camera Deputaţilor, Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din data de 26 mai 2019”, ne-a declarat viceprimarul comunei, Irinel Groza.

Potrivit adresei nr. 215/21.08.2019,  reclamația vizează faptul că în sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal de la alegerile europarlamentare (SIMPV) sunt înregistrate persoane din categoria de vârstă de peste 100 ani care şi-au exercitat dreptul de vot.

„Vă rugăm să ne transmiteţi o adresă scrisă în care să menţionaţi informaţii pe care le cunoaşteţi despre faptul că starea de sănătate i-a permis domnului BÂRLUȚ GAVRILĂ, având CNP (…), cu domiciliul la adresa sat Măcăreşti nr. 21, comuna Ponor, judeţul Alba, să-şi exercite dreptul de vot la secţia de votare numărul 343 cu sediul în clădirea Căminului Cultural Geogel, comuna Ponor, judeţul Alba”.

Trebuie spus faptul că moș Gavrilă a împlinit în luna aprilie a.c. venerabila vârstă de 102 ani, fiind născut în anul 1917, deci a prins ambele războaie mondiale!

În răspunsul transmis Biroului Județean Alba al AEP, Primăria Ponor arată că „starea de sănătate i-a permis să se deplaseze la vot. Menționăm faptul că d-na Stan Maria, având calitatea de operator de calculator în secţia de votare nr. 343 Geogel declară că cele scrise mai sus sunt reale, având și poze cu domnul Bârluț Gavrilă, fiind un eveniment deosebit pentru comuna noastră”.

Altfel spus, singura „vină” a lui Moș Gavrilă a fost că este sănătos la 102 ani și a putut merge pe picioarele lui la vot!

Sănătate și viață lungă, Moș Bârluț, ca să votați și la viitoarele europarlamentare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea