Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un tânăr din ALBA a OMORÂT o fetiță de doar 2 ani, trecând cu remorca unui tractor peste ea: Cum a fost pedepsit pentru fapta sa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr din ALBA a OMORÂT o fetiță de doar 2 ani, trecând cu remorca unui tractor peste ea: Cum a fost pedepsit pentru fapta sa

Zece luni de închisoare cu amănarea executării este pedeapsa primită de un tânăr din comuna Scărișoara, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au dat decizia finală, aceștia menținând pedeapsa de la instanța de fond, însă majorând cuantumul daunelor morale de la 109.500 lei la 182.500 lei.

Decizia a fost făcută publică pe portalul rejust.ro

La prima judecată de fond s-a stabilit un procent de culpă de 75% în sarcina părintelui și de 25% în sarcina inculpatului, iar cu ocazia rejudecării în primă instanță s-au fixat procente apropiate de 70% părintele și 30% inculpatul.

Magistrații Curții de apel nu au identificat elemente care să conducă la concluzia că vreuna dintre părți ar avea un grad de vinovăție mai mic sau mai mare în producerea rezultatului, ajungând la concluzia că părintele și inculpatul au contribuit în proporții egale la producerea rezultatului cunoscut.

Din probele administrate în cursul urmăririi penale instanţa reţine că în data de 01.04.2019, jurul orei 11:44, inculpatul, în timp ce conducea tractorul care tracta o remorcă, prin curtea părţii civile, a efectuat manevra de mers înapoi, acroşând-o pe minoră şi rulând cu remorca peste aceasta i-a cauzat rănirea grava si ulterior decesul, se arată în motivarea făcută publică pe portalul rejust.ro.

Atât partea civilă cât şi fratele acestuia, respectiv martorul nu au eliberat traseul pe unde urma să circule utilajul, deşi cunoşteau că urma să sosească înainte cu 30 de minute de venirea acestuia.

Eliberarea traseului a început doar după momentul în care vehiculul a intrat în curte. În timpul în care partea civilă se afla la autoutilitară pentru a închide portiera şi uşa de la trusa de scule, martorul s-a îndepărtat de victima minoră, iar minora a plecat de la locul unde fusese lăsată iniţial (fie că s-a speriat de sunetul unui motor de tractor fie pentru că dorea să ajungă la tatăl său), a traversat curtea prin spatele remorcii, moment în care a fost surprinsă de utilaj, fiindu-i strivit capul de roata din spate dreapta a remorcii, la scurt timp survenind decesul acesteia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea