Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un tânăr din Alba a furat de sub ochii vânzătorului o brățară de aur, în valoare de 700 de lei. S-a ales cu amendă penală din partea Judecătoriei Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr din Alba a furat de sub ochii vânzătorului o brățară de aur, în valoare de 700 de lei. S-a ales cu amendă penală din partea Judecătoriei Sebeș

Un bărbat care a furat o brățară de aur, chiar de sub ochii vânzătorului, dintr-o bijuterie, în valoare de 700 de lei, s-a ales cu amendă penală în valoare de 3.600 de lei.

În data de 12 august 2022, în jurul orei 13:40, în timpul programului de funcționare al societății, persoana vătămată, în calitate de administrator, se afla în incinta bijuteriei împreună cu un client căruia îi arăta diverse bijuterii, timp în care în interior a intrat inculpatul însoțit de către concubina acestuia.

Timp de câteva minute, cei doi s-au uitat la vitrinele din sticlă în care se aflau expuse la vânzare diferite bijuterii, dar și la o brătară din aur care se afla pe una dintre vitrinele din partea stânga față de accesul în magazin.

La un moment dat, inculpatul a luat în mână o brățară pe care administratorul o lăsase, anterior, deasupra vitrinei, întrucât o arătase unui client.

Ulterior, inculpatul i-a solicitat concubinei sale să părăsească bijuteria, gesticulând cu mâinile în acest sens și indicându-i ușa de acces în bijuterie, aceasta părăsind incinta la indicația inculpatului.

În continuare inculpatul s-a poziționat în fața vitrinei pe care se afla o brățară din aur de 14K, în greutate de circa 2 grame, cu spatele spre tejgheaua unde se afla administratorul, iar într-un moment în care a observat că acesta nu este atent la el (întrucât era ocupat cu un alt client), a luat cu mâna stângă brățara, după care a părăsit bijuteria.

Întreaga activitate infracțională a inculpatului a fost înregistrată de camerele de supraveghere video amplasate în incinta bijuteriei.

„În baza art. 228 alin. 1 Cod penal raportat la art. 396 alin. 1, 2 și 10 Cod procedură penală şi art. 61 alin. 1, 2 ,3 şi 4 lit. c) Cod penal, condamnă pe inculpat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 3.600 lei stabilită prin înmulţirea unui număr de 180 zile amendă cu suma de 20 lei corespunzătoare unei zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

În baza art. 397, art. 19, art. 23 și art. 25 Cod procedură penală rap. la art. 1357 şi urm. din Cod civil, ia act de recunoașterea integrală de către inculpat a pretenţiilor cu care persoana vătămată s-a constituit parte civilă în cauză, sens în care obligă pe inculpat la plata către aceasta a sumei de 700 lei, reprezentând contravaloarea bunului sustras.

În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, către stat, din care suma de 300 lei reprezintă cheltuieli judiciare în faza de urmărire penală”, se arată în hotărârea Judecătoriei Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea