Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un tânăr din Alba a fost prins la volan drogat, și având peste 17 grame de canabis asupra sa: Ce pedeapsă au decis magistrații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr din Alba a fost prins la volan drogat, și având peste 17 grame de canabis asupra sa: Ce pedeapsă au decis magistrații

Un tânăr din Alba a fost condamnat de magistrații Tribunalului Alba la pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare, cu suspendare, pentru deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept și pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

În motivarea actului de sesizare a instanţei se arată, în fapt, că în data de 24.09.2021, inculpatul a deținut fără drept, droguri de risc pentru consum propriu, respectiv cantitatea totală de 17,4 grame cannabis, plus urme din aceeași substanță identificate pe bunurile folosite de acesta.

În sarcina aceluiaşi inculpat s-a reţinut că în data de 24.09.2021 a condus pe drumurile publice în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Întrucât conducătorul auto avea un comportament deviant, a fost testat cu aparatul etilotest Drager, rezultatul fiind negativ.

Ulterior, acesta a fost testat și cu aparatul Drogtest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanțele T3A AMP, T2B MET, T3B BZB, T2C KET, fiind imediat transportat la SJU, unde i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive.

Din Buletinul de analiză toxicologică droguri rezultă că în probele analizate s-au pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC) și Metamfetamină(MET).

Totodată, cu ocazia controlului autoturismului menționat anterior, la momentul opririi în trafic, a fost identificată în interiorul acestuia, sub scaunul față dreapta, o borsetă de culoare albastru cu alb având inscripția ”Vagabond”, în interiorul căreia se aflau următoarele:

-6 plicuri transparente de mici dimensiuni din material plastic în in teriorul cărora se află materie vegetală uscată, 6 plicuri transparente de mici dimensiuni din material plastic în in teriorul cărora se află o substanță cristalină de culoare albă, un cântar de precizie de mici dimensiuni, scrumiera autoturismului, plus conținutul acesteia, mai multe pliclețe transparente tip zop-lock și două grindere metalice.

Fiind întrebat despre proveniența bunurilor depistate, inculpatul a precizat că acestea îi aparțin, iar substanțele identificate sunt destinate consumului său propriu.

În cursul judecăţii, inculpatul a declarat că recunoaşte în totalitate săvârşirea faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei şi că nu doreşte administrarea de probe noi, solicitând ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală şi arată că este de acord să presteze muncă în folosul comunităţii.

Totodată, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor, manifestând pe parcursul cercetărilor o atitudine de regret.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea