Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un șofer de 26 de ani, care provocat un accident rutier mortal pe DN1, condamnat definitiv la pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu suspendare

Publicat

în

Un tânăr şofer din Cluj, în vârstă de 26 de ani, care a provocat un accident rutier mortal pe DN1, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de de 3 ani.

V. Peter, din comuna Căpuşu Mare, este şoferul care a provocat, în data de 7 mai 2018, un accident rutier pe DN1, între Teiuş şi Aiud, soldat cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a alteia. Tânărul se afla la volanul unei autoutilitare pe DN 1 şi la kilometrul 400, în afara oraşului Teiuş, în timp ce conducea în direcţia Aiud – Teiuş, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers faţă de autoturismul ce circula în faţa sa, iar pentru a evita impactul a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune cu un autoturism ce era condus de un bărbat de 41 de ani, din Stremţ. În urma accidentului, şoferul autoturismului a decedat, iar un bărbat de 38 de ani, din Aiud, pasager în autoturism, a suferit leziuni corporale grave.

”În timp ce conducea autoutilitara pe DN1, km 400, direcţia Aiud – Teiuş, nu a păstrat distanţa corespunzătoare faţă de autovehiculul ce circula în faţa sa şi nici viteza adecvată traficului rutier, gabaritului autoutilitarei şi greutăţii mărfii transportate, în condiţiile desfăşurării traficului rutier în coloană, astfel încât, ca urmare a acestui comportament rutier deficitar, a pătruns pe contrasens, în încercarea de a evita coliziunea cu autovehiculul ce circula regulamentar pe acelaşi sens, în faţa sa. În cadrul acestei manevre neregulamentare (inculpatul având posibilitatea să evite impactul prin ieşire în afara părţii carosabile spre dreapta ), ia intrat în impact frontal dreapta cu autoturismul condus regulamentar de victimă, în care se afla pasager dreapta faţă persoana vătămată S. E., cauzând decesul instantaneu al victimei şi vătămarea corporală a persoanei vătămate”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud. Persoana rănită grav a necesitat 130 – 140 zile îngrijiri medicale pentru vindecare. Ulterior, s-a împăcat cu şoferul şi şi-a retras plângerea penală formulată.

Electrica Furnizare Discount

”Din perspectiva conduitei procesuale, instanţa reţine că inculpatul s-a prezentat la organele de cercetare penală de câte ori i s-a solicitat, apoi s-a prezentat în faţa instanţei la toate termenele de judecată. A manifestat o atitudine sinceră, regretând în mod real şi recunoscând săvârşirea fapte lor şi împrejurările în care aceasta s-a produs, contribuind astfel în mod nemijlocit la soluţionarea justă şi cu celeritate a cauzei şi la aflarea adevărului. Din perspectivă personală, în ceea ce priveşte conduita inculpatului în societate anterior săvârşirii faptei, instanţa reţine că acesta nu are antecedente penale şi, deşi are permis de conducere de mai mulţi ani, nu are abateri contravenţionale grave.

Atitudinea inculpatului faţă de faptele comise este una de regret sincer şi vizibil. Din declaraţiile martorilor a rezultat inclusiv faptul că inculpatul s-a oferit să sprijine familia victimei accidentului, în momentele dificile de după accident. Inculpatul este muncitor, este angajat şi pare să fie o persoană bine integrată în societate, fără manifestări antisociale cunoscute”, astfel a motivat Judecătoria Aiud decizia, menţinută, cu mici modificări, de Curtea de Apel în 8 iulie 2020.

Modificările se referă la înlocuirea interdicţiei de a părăsi ţara de către şofer, doar cu încuviinţarea instanţei, cu obligaţia de a urma un program de reintegrare socială, precum şi scăderea cuantumului daunelor morale, de la 50.000 de euro, la 30.000 de euro, pentru trei părţi civile din dosar. În total, o societate de asigurare trebuie să plătească daune morale totale în valoare de 110.000 de euro către cinci persoane.

Publicitate

Ştirea zilei

Tânărul din Cugir admis cu 9,30 la Medicină „nu va mai fi niciodată singur în fața greutăților”. Subprefectul județului Alba, Claudiu Nemeș, promite să-l ajute în anii de studenție

Publicat

în

Tânărul din Cugir admis cu 9,30 la Medicină „nu va mai fi niciodată singur în fața greutăților”. Subprefectul județului Alba, Claudiu Nemeș, promite să-l ajute în anii de studenție

„Dacă vrei, poți! Și asta mi se confirmă zi de zi. Am aflat din presă, povestea fascinantă a lui Paul, cugireanul care a trăit peste 10 ani la Casa de tip familial „Speranța Copiilor” și care prin mijloace proprii, prin muncă și ambiție, prin determinare și seriozitate a reușit un rezultat de excepție, greu de obținut de oricine: admiterea la facultatea de medicină.

M-a impresionat lecția de viață a acestui copil, care poate constitui un exemplu pentru noi toți, iar pentru aceasta vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la formarea acestui tânăr, inclusiv profesorilor de la Liceul Teoretic “David Prodan” din Cugir, fostul Colegiu Național, pe băncile căruia am învățat și eu.

Citește și : Un tânăr ocrotit la casa de tip familial „Speranța Copiilor” din Cugir a fost admis la Facultatea de Medicină din Sibiu cu media 9,30

Am ținut neapărat să-l întâlnesc, să îl asigur că în fața greutăților nu va mai fi niciodată singur și că, atât cât îmi stă în putere, îl voi susține astfel încât să treacă mai ușor prin etapele ce vor urma în viața de student.

Electrica Furnizare Discount

Felicitări, Paul. Baftă în tot ce faci!”, a transmis pe mediul de socializare Subprefectul județului Alba, Claudiu Nemeș.

Citește mai mult

Ştirea zilei

OFICIAL| Starea de ALERTĂ se prelungește în România cu încă 30 de zile. Ce spune Florin Cîțu

Publicat

în

Starea de alertă din România se prelungește cu încă 30 de zile, anunță premierul Florin Cîțu: „Nu se modifică nimic, lucrurile rămân așa cum au fost prezentate până acum”.

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, joi, în urma unei decizii a Guvernului.

Măsura a fost luată după o ședință de lucru cu CNSU, la sediul guvernului, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Electrica Furnizare Discount

„În ședința de guvern de astăzi am decis prelungirea stării de alertă. Nu se modifică nimic, lucrurile rămân așa cum au fost prezentate până acum”, a spus Florin Cîțu, după ședința de guvern de joi.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Spitalul Orășenesc Câmpeni are un medic nou. Doamna doctor Hamad Rim Arua își va primi pacientele la secția de obstetrică-ginecologie

Publicat

în

Spitalul Orășenesc Câmpeni are un medic nou. Doamna doctor Hamad Rim Arua își va primi pacientele la secția de obstetrică-ginecologie

Spitalul Orășenesc din Câmpeni se bucură de prezența unui medic nou în cadrul acestuia, după cum declară managerul instituției, Morcan Dragomir, în mediul online.

Astfel, doamna doctor Hamad Rim Arua își va începe activitatea în cadrul specialității obstetrică-ginecologie.

Înainte de a profesa la spitalul din Câmpeni, doamna doctor a mai lucrat la spitalul din Cugir.

Electrica Furnizare Discount

Întrebată de ziarulunirea.ro care este părerea sa personală despre noul său loc de muncă, Hamad Rim Arua a precizat că iubește liniștea și natura, iar acesta este locul ideal în care poate să facă ceea ce îi place.

De asemenea, doamna doctor a spus că spitalul este extrem de bine organizat, dotările sunt foarte bune, iar colectivul este unul minunat.

Pe lângă activitatea de la spitalul din Câmpeni, aceasta va mai profesa și în cadrul unei clinici private, cât și la propria sa clinică.

În cadrul activităților sale, Hamad Rim Arua va aduce și va folosi un aparat Samsung HS50 ecografie transvaginală, abdominală, 2D 3D Eco Doppler. Pachetul de consultație include testul Babeș-Papanicolau și ecografie.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare