Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Un sat din Alba cu doar 5 locuitori, scos din izolare: Se asfaltează drumul de acces

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Un sat din Alba cu doar 5 locuitori, scos din izolare: Se asfaltează drumul de acces

Potrivit celor afirmate de primarul comunei Mirăslău, lucrările de modernizare şi reabilitare a drumului comunal care leagă localitatea Rachiş de civilizaţie sunt în grafic şi există premisele să fie terminate mau devreme de termenul stabilit.

Liviu Gigel Alexandru, primarul comunei Mirăslău, ne-a informat: „La această dată lucrările sunt finalizate în proporţie de aproape 25%. Deşi procentul ar părea a fi mic, nu este aşa. Constructorul a stabilit şi decopertat traseul real al drumului comunal DC 81, drum care în decursul a 30 de ani a suferit diverse devieri din cauza deprecierii făcute de ploi, şi a început lucrările de consolidare. Suntem încrezători că pe la sfârşitul verii anului viitor putem să facem recepţia”.

Lucrările de modernizare beneficiază de o finanţare de peste 6 milioane de lei, sumă asigurată prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2, banii alocaţi acoperind necesarul cheltuielilor de reabilitare totală a patru kilometri care leagă localitatea Rachiş de localitatea Lopadea Nouă şi de aici mai departe cu Drumul Naţional DN1.

Primarul Liviu Gigel Alexandru a mai afirmat: „Această reabilitare a drumului comunal face parte dintr-un program mai amplu pe care-l desfăşurăm în dorinţa de a revitaliza această localitate aproape părăsită. La această oră, în sat mai locuiesc doar o mână de oameni. Ştim că ceea ce dorim noi este de lungă durată, însă suntem încrezători că odată rezolvat accesul, într-un viitor nu prea îndepărtat se vor face primii paşi spre repopulare şi dezvoltare, având ca element de bază potenţialul turistic încă neexploatat”.

Localitatea Rachiş se află situată într-o depresiune formată de pârâul care o străbate între dealuri împădurite şi care îi poartă numele, în apropiere de rezervaţiile naturale Cheile Vălişoarei şi Cheile Plaiului, Cheile Siloşului putând fi bază de plecare pe traseele turistice care străbat Munţii Trăscăului înspre Cetatea Colţeşti, Vânătările Ponorului, Huda lui Papară, Poarta Zmeilor, Piatra Secuiului şi la mică distanţă de binecunoscutele „Găvane”, adevărate piscine săpate de ape în stâncă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Protest spontan la Arhivele Naționale – Serviciul Județean Alba. Angajații au întrerupt activitatea timp de o oră. Care sunt nemulțumirile lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Protest spontan la Arhivele Naționale – Serviciul Județean Alba. Angajații au întrerupt activitatea timp de o oră. Care sunt nemulțumirile lor Vineri, 17 mai 2024,  între orele 09:30 – 10:30, angajații din ARHIVELE NAȚIONALE – SERVICIUL JUDEȚEAN ALBA au decis să protesteze prin întreruperea activității și anularea programului de lucru cu publicul. Angajații din Arhivele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea