Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un proiect european derulat de Asociaţia PAKIV România, în cadrul programului „Investeşte în oameni”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Luni, 7 februarie 2011, la Alba Iulia a avut loc un workshop (o întâlnire de lucru) cu tema „Stimularea parteneriatelor locale pentru sprijinirea şomerilor”, organizat de Asociaţia PAKIV România şi de partenerul acesteia din judeţul nostru, respectiv Asociaţia AS 2001 Alba Iulia. Această activitate este cuprinsă în calendarul proiectului „Alternative pentru şomaj- promovarea şi dezvoltarea competenţelor şi activităţii antreprenoriale în rândul şomerilor” şi s-a bucurat de participarea, alături de organizatori, a numeroşi reprezentanţi de instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale din judeţele Alba şi Sibiu: prefecturile Alba şi Sibiu, OIRPOSDRU Regiunea Centru, ITM, AJOFM, Asociaţia „Sprijiniţi copiii” Alba, Asociaţia „Progpers” Aiud, LTL Documentary, Asociaţia „Procivitas”, Asociaţia „Pro Factum”, SC Terra Nova etc. Scopul acestei întâlniri de lucru, ultima dintr-o serie de 9 evenimente similare, a fost elaborarea unei strategii de implementare adecvată necesităţilor specifice zonale, schimbul de expertiză, semnarea unor acorduri de colaborare şi dezbaterea unor teme de maximă importanţă pentru proiect, precum prestaţia actorilor sociali implicaţi în proiect şi impactul acestuia asupra şomerilor şi a dezvoltării antreprenoriatului. De menţionat faptul că la aceste workshopuri au participat de la demararea proiectului şi până în prezent 300 de actori sociali (reprezentanţi de instituţii şi ONG-uri) depăşindu-se astfel cu mult estimările iniţiale ale proiectului. Nu intrăm în detalii cu privire la dezbateri, dar trebuie să aducem la cunoştinţa viitorilor beneficiari direcţi (şomerii, în special cei tineri) că unul dintre obiectivele proiectului este o selecţie de 60 de idei de afaceri care vor fi premiate, demarate, sprijinite şi asistate cu consiliere de specialitate timp de 4 luni de zile, idei pe care urmează să le propună persoane din rândurile grupului ţintă: şomerii! Proiectul derulat de PAKIV în parteneriat cu Asociaţia AS 2001 este un proiect multiregional ce se derulează în regiunile Centru, Nord-Vest şi Nord-Est. Pentru coordonarea proiectului în fiecare dintre aceste regiuni s-au înfiinţat deja centre regionale de sprijin al iniţiativelor antreprenoriale, la Baia Mare şi Botoşani, centrul de la Alba Iulia fiind funcţional dar cu locaţia (clădirea aleasă ca sediu) în curs de reabilitare. Aşadar, 60 de şomeri din zona de implementare vor fi sprijiniţi să înceapă o afacere şi să o menţină pe piaţă timp de 4 luni, după care se speră ca acestea să dobândească suficientă forţă şi experienţă pentru sustenabilitate proprie. Proiectul la care facem referire face parte dintr-un mare proiect naţional intitulat „Investeşte în oameni”, cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU. Durata de implementare a proiectului „Alternative pentru şomaj” este de 30 de luni (1 iunie 2010 – 30 noiembrie 2012) iar bugetul total al acestuia, pe cele trei regiuni, este de 16.235.568 lei.
Ioan HĂNŢULESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Moarte ȘOCANTĂ în Constanța: Un tânăr de numai 18 ani a decedat după ce a primit un pumn în față. De la ce a pornit conflictul

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Moarte ȘOCANTĂ în Constanța: Un tânăr de numai 18 ani a decedat după ce a primit un pumn în față. De la ce a pornit conflictul

Un tânăr de 18 ani a decedat în urma unui conflict care a avut loc într-un club din Murfatlar. Tânărul a primit un pumn în față de la un bărbat de 21 de ani, astfel acesta s-a prăbușit pe asfalt. Băiatul a decedat în drum spre spital.

Un adolescent în vârstă de 18 ani și-a pierdut viața în urma unui conflict spontan care a avut loc într-un club din orașul Murfatlar. Un bărbat în vârstă de 21 de ani i-a aplicat adolescentului un pumn în față, încât acesta s-a prăbușit pe asfalt.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tragedia a avut loc sâmbătă, 12 noiembrie 2022, într-un club din orașul Murfatlar. Întregul scandal a pornit după ce victima a împins-o pe iubita agresorului, cel mai probabil din greșeală, potrivit declarațiilor martorilor.

Însă bărbatul de 21 de ani nu a stat pe gânduri și i-a aplicat adolescentului un pumn în față. Lovitura a fost atât de puternică încât, băiatul s-a prăbușit pe asfalt.

”La data de 13 noiembrie 2022, în jurul orelor 03.00, într-un club din oraşul Murfatlar, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, după ce victima o îmbrâncise şi jignise pe concubina sa în apropierea uşii localului public, în mod surprinzător inculpatul a lovit-o cu pumnul în zona capului pe victima N.D., în vârstă de 18 de ani, astfel că i-a provocat leziuni grave la nivelul capului, care au dus la moarte în câteva minute, prin hemoragie subarahnoidiană”, se arată în comunicat.

Marorii care au asistat la cumplitele scene au sunat imediat la 112, iar la fața locului a intervenit un echipaj SAJ, în ajutorul căruia a venit un echipaj SMURD.

Cadrele medicale l-au resuscitat pe adolescent timp de zeci de minute, însă, efortul lor a fost în zadar, din păcate băiatul a murit în ambulanța care îl transporta la spital.

Tribunalul Constanța a decis reținerea pentru 30 de zile a agresorului care riscă ani grei de închisoare.

Sursa: romaniatv.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Aiudeanul Levente Ioan Polgar, PREMIAT pentru participarea sa la „Ştafeta Veteranilor”, de către Casa Regală a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aiudeanul Levente Ioan Polgar, PREMIAT pentru participarea sa la „Ştafeta Veteranilor”, de către Casa Regală a României

Ultramaratonistul aiudean Levente Polgar Ioan a fost recompensat pentru participarea sa la Ștafeta Veteranilor, în cursul zilei de astăzi, 15 noiembrie.

Diploma i-a fost înmânată de către Principese Margareta și Principele Radu al României.

„Mulțumesc Colegilor INVICTUS care împreună am reușit sa ducem aceasta flacăra de invictus în cât mai multe inimi!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel a ajuns stafeta la ediția a IX-a ea pornind de la o scânteie o mana de oameni care azi a ajuns un foc de ne stins !

Va mulțumesc cu deosebit respect Levi .
GO Invictus!
Semper Invictus!”, au fost cuvintele lui Levente Polgar, într-o postare publicată în mediul online.

Ultramaratonistul aiudean Levente Ioan Polgar a acceptat invitația de a participa și anul acesta la competiția ”Ștafeta Veteranilor”, ajunsă la ediția a IX-a.

Levente Polgar Ioan este unul dintre cei mai buni alergători din județul Alba în ciuda handicapului pe care îl are. El și-a pierdut mâna dreaptă la șase ani în urma unui accident feroviar. Sportivul a fost primul concurent cu un handicap fizic din istoria celei mai dure competiţii din lume, 6633 Arctic Ultra.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Salarii majorate pentru angajații de la Direcția de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Alba: Peste 2.500 de lei pentru postul de secretar

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Salarii majorate pentru angajații de la Direcția de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Alba: Peste 2.500 de lei pentru postul de secretar

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Alba, din data de 17 noiembrie, pe masa consilierilor se află un proiect de hotărâre, care propune creșterea salariilor pentru angajații din cadrul Direcţiei Judeţene de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu Alba.

Prin proiectul de hotărâre iniţiat se propune majorarea cu 12% a salariilor de bază pentru personalul contractual din cadrul Direcţiei Judeţene de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu Alba, care ocupă funcţii prevăzute în anexa nr. VIII cap. II lit. A pct. IV din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu luna decembrie 2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

1.) Funcţii de conducere

Nr.  crt. Funcţia Nivelul  studiilor Salariul de bază
1 Director S 7447
2 Director adjunct, contabil şef S 6888

Notă: Salariile de bază prevăzute pentru funcţiile de conducere cuprind sporul de vechime în muncă la nivel maxim

2.) Funcţii de execuţie pe grade si trepte profesionale

Nr.  crt. Funcţia Nivelul  studiilor Gradul Salariul de bază -Gradaţia 0
1 Auditor S gradul I A 3797
S gradul I 3348
S gradul II 2973
2 Consilier, expert, inspector de specialitate, revizor contabil, referent de specialitate, inspector casier S gradul I A 3797
S gradul I 3348
S gradul II 2973
S debutant 2648
3 Consilier juridic S gradul I A 3797
S gradul I 3348
S gradul II 2973
S debutant 2648
4 Tehnician-economi st, secretar superior, interpret relaţii, interpret profesional, conductor inspector, referent, subinginer, arhivist SSD gradul I A 3348
SSD gradul I 2973
SSD gradul II 2648
SSD debutant 2550
5 Referent, inspector, arhivar, referent casier M IA 2550
M I 2550
M II 2550
M debutant 2550
6 Stenodactilograf, secretar-dactilograf, dactilograf M IA 2550
M;G I 2550
M;G debutant 2550
7 Secretar M;G 2550
M;G debutant 2550
8 Administrator M I 2550
M II 2550
9 Şef depozit M I 2550
M II 2550
10 Casier, magaziner M;G 2550
M;G debutant 2550
11 Şef formaţie pază/pompieri M;G 2550
12 Portar, paznic, pompier, guard, manipulant bunuri, curier M;G 2550
13 Îngrijitor M;G 2550
M;G debutant 2550
14 Maistru M;G I 2550
M;G II 2550
15 Şofer M;G I 2698
M;G II 2550
16 Muncitor calificat M;G I 2698
M;G II 2550
M;G III 2550
M;G IV 2550
17 Muncitor necalificat M;G I 2550
M;G II – fără sporuri 2550

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea