Rămâi conectat

Curier Județean

Un proiect al Colegiului Economic din Alba Iulia, câștigător al competiției „Idei din țara lui Andrei”. Va primi o finanțare de până la 20.000 de euro de la OMV, pentru dotarea laboratorului de cofetărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un proiect din Alba, care propune soluții pentru învățământul profesional, va primi o finanțare de până la 20.000 de euro, în urma celei de-a 6-a ediții a competiției „Idei din Țara lui Andrei”. 

Este vorba despre ”Dulce adolescență”, un proiect desfășurat de Colegiul Economic “Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, care s-a aflat printre cele 13 proiecte desemnate câștigătoare în acest an. 

Proiectul urmărește dotarea laboratorului de cofetărie patiserie din cadrul școlii. Se dorește modernizarea cu utilaje digitalizate  necesare produselor preparate de elevi în timpul stagiilor de practică, care să îi ajute pe aceștia să devină familiari cu echipamentul și procedeul de lucru în vederea integrării pe piața muncii.

Scopul proiectului nostru îl reprezintă achizitia utilajelor digitalizate necesare formării deprinderilor elevilor practicanți spre a deveni specialiști în specializarea Cofetărie-Patiserie. Obiectivele urmărite sunt: a) participarea unui număr de 15 elevi într-o săptămână în laboratorul propus spre dotare în vederea desfășurării practicii săptămânale sau comasate. b) integrarea pe piata muncii în domeniul menționat mai sus a unui procent de 60% din cei formați în decurs de un an c) înscrierea unui număr mai mare de elevi pe domeniul Alimentație Publică, respectiv formarea a două clase pe nivel d) organizarea a minim 2 concursuri/competitii școlare sau profesionale pe an”, spune inițiatoarea proiectului, prof. Ana Maria Scheau.

Bugetul pentru proiectul ”Dulce adolescență” a fost estimat la valoarea de 10.319 euro, iar durata de implementare la 10 luni.

Peste 130 de proiecte propuse de persoane fizice, organizații nonguvernamentale, instituții și unități de învățământ sau instituții publice au fost înscrise în competiție în perioada aprilie – mai 2017. Dintre acestea, publicul și juriul au selectat 13 idei câștigătoare din 9 județe din România: Bihor, Suceava, Alba, Brașov, Prahova, București, Gorj, Maramureș și Ilfov. 7 dintre ele propun soluții pentru dezvoltarea educației profesionale prin crearea spațiilor de studiu și dotarea laboratoarelor școlare, iar 6 proiecte adresează probleme de mediu prin acțiuni de ecologizare și valorificare a resurselor în mod responsabil.

Proiectele înscrise au adresat soluții inovatoare pentru probleme de mediu și educație profesională din comunitățile din România. De la imprimante 3D în laboratoare de practică pentru elevi , la soluții de reciclare selectivă, numărul mare de proiecte înscrise – peste 130 – ne arată că inițiativa, responsabilitatea și dorința de schimbare sunt prezente în mințile și inimile românilor.” a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

În perioada 24 mai – 27 iunie, proiectele au trecut printr-un proces amplu de jurizare, în urma căruia au fost evaluate. Publicul a avut oportunitatea să voteze proiectul preferat, contribuind astfel cu 30% din nota finală. Restul de 70% a fost reprezentat de către evaluarea unui juriu compus din 12 membri: reprezentanți ai ONG-urilor, ai OMV Petrom, jurnaliști și experți în domeniul responsabilității sociale.

Proiectele câștigătoare vor primi finanțarea și vor demara implementarea în decurs de un an, pentru a contribui la rezolvarea unor nevoi din comunitățile din România. Pe parcursul celor 6 ediții ale competiției „Idei din Țara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finanțări în valoare totală de aproximativ 900.000 de euro pentru peste 80 de proiecte. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea