Rămâi conectat

Actualitate

Un program de colectare selectivă a deşeurilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La finele lunii septembrie, Ministerul Mediului a lansat concursul naţional şcolar de colectare selectivă a deşeurilor din România denumit „Colţul verde din şcoala mea”. Programul este sprijinit de Ministerul Mediului, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, care a alocat 674.000 lei pentru acest proiect. „Deşi în momentul de faţă reciclăm puţin peste 1 la sută din deşeurile produse, vom ajunge la peste 50 la sută în 2016-2017. Pentru atingerea acestui obiectiv alocăm circa 1,2 miliarde de euro pentru ca în fiecare judeţ să fie pus la punct sistemul de management integrat al deşeurilor”, a precizat László Borbély. Totodată, ministrul Mediului şi Pădurilor a adăugat că „din iulie 2010, conform legislaţiei de mediu în vigoare, fiecare primărie are obligaţia să colecteze selectiv cel puţin 15 la sută din deşeurile generate. Pentru fiecare tonă nereciclată, sub această valoare, se percepe o contribuţie de 100 lei care constituie venituri la Fondul pentru Mediu”. Borbély a mai anunţat că peste 3.000 de şcoli vor fi dotate, gratuit, cu aparate de comprimare a PET-urilor. Programul naţional de colectare selectivă a deşeurilor în şcolile din România se derulează pe toată perioada anului şcolar 2011-2012 şi este structurat în două etape. Prima etapă se desfăşoară în perioada 27 septembrie – 4 noiembrie 2011 şi constă în înscrierea şcolilor în program şi amenajarea, de către elevi, a unui Colţ verde în şcoala participantă. Colţul verde reprezintă un ansamblu de recipiente pentru depozitarea temporară a deşeurilor reciclabile. Etapa este dotată cu premii în valoare de peste 10.000 euro. Etapa a doua se derulează în perioada 10 noiembrie 2011 – 15 iunie 2012 şi reprezintă concursul de colectare selectivă a deşeurilor. Vor fi premiate, periodic, instituţiile de învăţământ care colectează cele mai mari cantităţi de deşeuri pe cap de elev. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea cumpăra vaccinul HPV cu reducere de 50%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea cumpăra vaccinul HPV cu reducere de 50%

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că, începând de vineri, femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura vaccinul HPV, prin prescripţii de la medicul de familie, cu reducere de 50%.

„De mâine, femeile au o nouă şansă împotriva cancerului de col uterin! Începând de la 1 decembrie, nu numai fetele şi băieţii cu vârsta de până la 18 ani vor avea acces uşor la vaccinul HPV! Femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura acest vaccin, prin prescripţii de la medicul de familie, cu reducere de 50%”, a scris Rafila, joi, pe Facebook.

El arată că încurajează vaccinarea împotriva cancerului de col uterin.

„Ne preocupă sănătatea femeilor, le protejăm, iar cancerul de col uterin poate fi prevenit în totalitate. Încurajăm femeile să se vaccineze, iar mamele să îşi protejeze copiii cu vârsta între 11 şi 18 ani!”, a mai scris ministrul Sănătăţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare