Un profesor din Alba a participat la sesiuni de formare organizate de Comisia Europeană, în Bruxelles – FOTO
Ca urmare a participării Liceului Teoretic Teiuș, manageriat de prof. Octavian Rusu, la Campania Națională „Europa, Casa Noastră”, coordonatorul proiectului dir. adj. prof. Marius Pintea a participat la programul de formare organizat de Comisia Europeană în Bruxelles.
Vă amintim că proiectul „LTT4EU” cu care a participat Liceul Teoretic Teiuș a fost clasat pe a treia pozitie dintre cele 50 de proiecte premiate acumulând 26 de puncte din 30 posibile. În cursa campaniei, la nivel național, s-au înscris peste 5000 de profesori și 400 de școli.
Programul de formare organizat de Comisia Europeană din Bruxelles, în perioada 11 – 13 septembrie 2014, s-a desfășurat în jurul unor teme de interes precum: ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor la nivelul UE, politicile europene regionale privind educația, evaluarea competențelor cheie la nivel european, prevenirea abandonului școlar, îmbunătățirea egalității profesiilor didactice, strategia europeană privind educația și formarea pentru România anului 2020, fondurile structurale și de coeziune privind politica regională UE și nu în ultimul rând Erasmus plus, noul program al Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport pentru perioada 2014-2020.
Printre subiectele abordate și interlocutorii formării putem aminti: „The role of the Europen Commission” – Mr. Mihail Dumitru, Deputy Director General, Directorate-General „Agriculture and Rural Development”; „Youth employment and youth guarantee” – Ms. Elodie Fazi, Policy Officer, Directorate-General „Employment, Social Affairs and Inclusion”; „The response to thr crisis” – Mr. Ștefan Ciobanu, Heat of Unit. Drectorate-General Financial and econimic Affeirs Unit Fiscal governance and fiscal statistics; „The Erasmus+ programme – opportunities for schools” – Ms. Karianne Helland, Programme Manager, Directorate-General Education an Culture Unit School Education, Erasmus+.
Discursul Comisiei Europene reiterează tendințele mari ale educației europene, accentuând importanța principiilor care reglementează educația, principii europene la care România a aderat. Prin documentele propuse la nivel macro, Comisia Europeană pentru educație a realizat un „profil de formare european” care propune cu titlu de recomandare noile competențe de bază necesare tuturor persoanelor pentru a face față cerințelor societății și economiei bazate pe cunoaștere și pentru a facilita accesul post-școlar la învățarea pe toată durata vieții.
Dimensiunea europeană a educației, în prezent, devine modul de a fi a sistemelor educative, mai exact educația reprezintă o politică europeană și se exprimă printr-o cooperare intensă care are drept scop crearea unui spațiu european pentru învățarea permanentă, care să ducă la armonizarea politicilor, structurilor și instituțiilor educative.
[nggallery id=2331]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată