Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un profesor din Alba a participat la sesiuni de formare organizate de Comisia Europeană, în Bruxelles – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comisia Europeana - profesor din Alba Iulia07Ca urmare a participării Liceului Teoretic Teiuș, manageriat de prof. Octavian Rusu, la Campania Națională „Europa, Casa Noastră”, coordonatorul proiectului dir. adj. prof. Marius Pintea a participat la programul de formare organizat de Comisia Europeană în Bruxelles.

Vă amintim că proiectul „LTT4EU” cu care a participat Liceul Teoretic Teiuș a fost clasat pe a treia pozitie dintre cele 50 de proiecte premiate acumulând 26 de puncte din 30 posibile. În cursa campaniei, la nivel național, s-au înscris peste 5000 de profesori și 400 de școli.

Programul de formare organizat de Comisia Europeană din Bruxelles, în perioada 11 – 13 septembrie 2014, s-a desfășurat în jurul unor teme de interes precum: ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor la nivelul UE, politicile europene regionale privind educația, evaluarea competențelor cheie la nivel european, prevenirea abandonului școlar, îmbunătățirea egalității profesiilor didactice, strategia europeană privind educația și formarea pentru România anului 2020, fondurile structurale și de coeziune privind politica regională UE și nu în ultimul rând Erasmus plus, noul program al Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport pentru perioada 2014-2020.

Printre subiectele abordate și interlocutorii formării putem aminti: „The role of the Europen Commission” – Mr. Mihail Dumitru, Deputy Director General, Directorate-General „Agriculture and Rural Development”; „Youth employment and youth guarantee” – Ms. Elodie Fazi, Policy Officer, Directorate-General „Employment, Social Affairs and Inclusion”; „The response to thr crisis” – Mr. Ștefan Ciobanu, Heat of Unit. Drectorate-General Financial and econimic Affeirs Unit Fiscal governance and fiscal statistics; „The Erasmus+ programme – opportunities for schools” – Ms. Karianne Helland, Programme Manager, Directorate-General Education an Culture Unit School Education, Erasmus+.

Discursul Comisiei Europene reiterează tendințele mari ale educației europene, accentuând importanța principiilor care reglementează educația, principii europene la care România a aderat. Prin documentele propuse la nivel macro, Comisia Europeană pentru educație a realizat un „profil de formare european” care propune cu titlu de recomandare noile competențe de bază necesare tuturor persoanelor pentru a face față cerințelor societății și economiei bazate pe cunoaștere și pentru a facilita accesul post-școlar la învățarea pe toată durata vieții.

Dimensiunea europeană a educației, în prezent, devine modul de a fi a sistemelor educative, mai exact educația reprezintă o politică europeană și se exprimă printr-o cooperare intensă care are drept scop crearea unui spațiu european pentru învățarea permanentă, care să ducă la armonizarea politicilor, structurilor și instituțiilor educative.

[nggallery id=2331]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea