Rămâi conectat

Politică Administrație

Un pas mai aproape de realizarea Autostrăzii Sebeş-Turda. Mâine, are loc listarea pe SEAP a studiului de fezabilitate

Bogdan Presecan

Publicat

în

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă stadiul actual al procesului de realizare a Autostrăzii Sebeș-Turda.

Astfel că pașii făcuți în regim de urgență pentru finalizarea documentației și a Studiului de Fezabilitate au fost parcurși conform graficului stabilit, iar marți, 16 iulie, va fi listată pe SEAP, documentaţia completă, această etapă fiind preliminară începerii procedurii de licitaţie.

În acest moment, întreaga documentație se află la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), urmând ca mâine CNADNR să elibereze avizul final și să fie lansată pe SEAP cu detaliile despre cele 4 tronsoane care urmează să fie licitate:

Tronsonul 1 – km1 până la km 17 – incluzând nodul de Sebeș și nodul de nord de la Alba Iulia

Tronsonul 2 – km 17 până la km 41 –  până la intersecția cu DJ 107 la Aiud

Tronsonul 3 – km 41 până la km 53,400  – de la Aiud la Decea

Tronsonul 4 –  de la Decea la Turda (unde se face legătura cu Autostrada Transilvania).

Florin RomanRoman a mai precizat că se intenționează ca cel târziu până la începutul lunii septembrie să aibă loc procedura de licitație pentru cele patru loturi, iar dacă totul merge bine și nu vor exista contestații, în luna noiembrie să se semneze contractele de execuție, iar primăvară să înceapă lucrările efective la autostradă. Dacă vor exista contestații, aceste demersuri vor fi amânate minim 3 luni.

„Sunt patru loturi care urmează să fie licitate! Primul de la km1 până la km 17, incluzând nodul de Sebeș și nodul de nord de la Alba Iulia, care repet că a fost inclus în acest proiect ca urmare a solicitării făcute de Consiliului Județean Alba și nu ca urmare a solicitării Primăriei Alba Iulia. Al doilea tronson este de la km 17 la km 41 cu 250 la intersecția cu DJ 107 la Aiud. Cel de al treilea lot este la la km 41-250 la km 53-700, cu inelu de la Decea pe care l-am obținut pentru locuitorii din Ocna Mureș și care inițial nu apărea în proiect. Ultimul tronson este de la Decea la Turda” a explicat Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024 Pregătirea investiției a durat 4 ani, 2020 – 2024 Construcția noilor secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia reprezintă un pas important în îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților din județ. După […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea