Rămâi conectat

Politică Administrație

Un pas în plus pentru realizarea ”Transalpinei de Apuseni”: Parteneriat între CJ Alba și localitățile de pe traseul drumului județean

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii județeni din Alba au aprobat, în ultima ședință din 2016, un proiect de hotărâre privind încheierea unui parteneriat între Consiliul Județean (CJ) Alba și unitățile administrativ-teritoriale de pe traseul drumului județean 107I în vederea promovării și implementării proiectului, cunoscut opiniei publice sub denumirea ”Transalpina de Apuseni”. 

transalpina-de-apuseni008Consiliul Judeţean Alba a depus un proiect de 44 de milioane de euro, pentru a moderniza drumul judeţean de 78 de kilometri, care leagă oraşul Aiud de Munţii Apuseni şi a-l transforma în unul dintre cele mai spectaculoase din ţară.

Acesta a fost depus pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Consilierii județeni au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea Acordului de Parteneriat încheiat între ”UAT Județul Alba” și unitățile administrativ-teritoriale de pe traseul drumului județean 107I în vederea promovării și implementării Proiectului „Modernizare drum județean DJ 107 I: Aiud (DN1) – Aiudul de Sus – Rîmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bîrlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bîrlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat – DN 74 (Cerbu) ” în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, AXA PRIORITARĂ 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1. Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, apel de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

Obiectul parteneriatului este de a stabili obligațiile și drepturile părților, contribuția fiecăruia la cofinanțarea cheltuielilor totale, precum și responsabilitățile care le revin.

Drumul este important atât pentru dezvoltarea socio-economică a zonei din Munţii Apuseni, deoarece va lega oraşul Abrud, de municipiul Aiud, cât şi de Autostrada Sebeş-Turda, dar şi pentru că va permite accesul mai facil al turiştilor în această zonă.

În prezent, drumul prezintă numeroase degradări atât a îmbrăcămintei căii de rulare cât şi cedări ale structurii rutiere.

Elementele geometrice nu corespund cerinţelor de trafic actual şi de perspectivă, iar lucrările de colectare şi evacuare a apelor sunt nefuncţionale şi cu gabarite depăşite.

O altă problemă a drumului este generată de scurgerea necontrolată a apelor pluviale.

Proiectul de modernizare propune pe lângă asfaltare şi amenajarea de trotuare şi piste pentru biciclişti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea