Un pas important pentru MUTAREA Policlinicii de pe strada Mușețelului: Licitație, cu un singur ofertant, privind mansardarea vechiului sediu al Policlinicii din Alba Iulia

Un singur ofertant la licitația privind mansardarea Policlinicii din Alba Iulia: CON-A, constructorul Sălii Polivalente Cluj, vrea să preia contractul de peste 2,2 milioane de euro.

Un singur ofertant s-a înscris la licitația în valoare de 8,96 milioane de lei fără TVA lansată în 10 aprilie de Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia privind executarea lucrărilor de mansardare a Policlinicii (corpuri clădire C și D).

Este vorba despre CON-A din Sibiu, la ora actuală una dintre cele mai mari companii de construcții din țară, care a realizat, între altele, Sala Polivalentă și Stadionul din Cluj, precum și terminalul Aeroportului din Sibiu. În spațiul nou creat prin mansardarea Policlinicii ar urma să fie mutate secțiile de Neurologie și Recuperare neuromotorie, precum și amenajarea unor camere pentru medici și asistente, pe o suprafață de circa 1700 mp.

La parterul acestor corpuri ar urma să fie mutat, în locul Secției de Neurologie, Ambulatoriul integrat al spitalului, care în prezent funcţionează într-un fost cămin de nefamiliști, la o distanță de aproximativ un kilometru față de sediul spitalului (pe strada Mușețelului), un spațiu total neadecvat, cu circuite întunecate, înguste, care nu îndeplinesc sub nici o formă, datorită specificului inițial al clădirii, normele sanitare referitoare la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare.

În aceste condiții, pacienții împreună cu personalul medico-sanitar sunt puși pe drumuri între Ambulator și Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, iar sângele este recoltat în cadrul ambulatoriului de specialitate, după care este transportat zilnic la laboratorul din cadrul spitalului.

De asemenea, există disfuncționalități semnificative în funcționarea Secției de Neurologie cât și a Compartimentului de Recuperare Neurologie, ambele fiind propuse să-și desfășoare activitățile viitoare în spațiile nou create prin mansardarea corpurilor C și D ale Policlinicii. Contractul va fi atribuit cel mai devreme în septembrie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...