Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Un oraș din județul Alba vrea să devină staţiune turistică de interes național

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un oraș din județul Alba vrea să devină staţiune turistică de interes național!

Consilierii locali din Cugir au aprobat într-o recentă şedinţă, extraordinară, un proiect de hotărâre inițiat de primarul Adrian Teban, prin care s-a făcut propunerea atestării oraşului de la poalele Drăganei ca staţiune turistică de interes naţional, în vederea promovării turistice a zonei Munților Șureanu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Emiterea hotărârii legislativului local necesară în acest sens, s-a făcut în baza unei decizii a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Munţii Şureanu” privind aprobarea declarării zonei compuse din localităţile membre ale asociaţiei ca zonă turistică de interes national.

De reamintit că în nul 2017 s-a aprobat participarea oraşului Cugir, prin Consiliul Local, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Munţii Şureanu”.

Demersul a avut loc ca urmare a discuţiilor purtate între reprezentanţii U.A.T. – urilor din zona Munţilor Şureanu în vederea constituirii unei asociaţii care să aibă ca scop încadrarea Munţilor Şureanu în zonă turistică de interes local/naţional.

Demersul se dorește a fi realizat în vederea atragerii de fonduri structurale pentru dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, în totalitatea multiplelor sale forme, atât în ţară, cât şi în străinătate, precum şi acordarea suportului necesar pentru elaborarea, finanţarea şi implementarea strategiilor/proiectelor cu finanţare europeană, naţională, regională şi locală de dezvoltare a turismului din Munţii Şureanu.

În acest scop se urmărește crearea cadrului de cooperare între unităţile administrativ-teritoriale din această zonă pentru coordonarea activităţilor de dezvoltare durabilă în următoarele domenii: infrastructură de transport, turistică şi de agrement, turism, agricultură şi creşterea animalelor, silvicultură, protecţia mediului şi biodiversitate, prezervarea culturii, artei şi meşteşugurilor tradiţionale, promovarea zonei ca destinaţie turistică şi de investiţii, sănătate şi securitate prin facilitarea cooperării şi schimbului de informaţii între furnizorii de astfel de servicii publice. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Ocoliș a lansat, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, un proiect prin care două străzi urmează să fie reabilitate. Mai exact, strada Pociovaliște 700 m. și drumul Jgheburoasa 9.100 m. urmează […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea