Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un operator de telefonie din Alba Iulia, obligat de instanță să demonteze antena de pe un bloc de locuinte: Procesul, initiat de proprietarul unui apartament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proprietarul unui apartament din Alba Iulia, situat la ultimul etaj al unui bloc, a obținut în justiție, prin sentință definitivă, evacuarea antenei unui operator de telefonie mobilă care se află de 18 ani amplasată pe terasa construcției.

Tribunalul Alba a respins în 25 iunie apelul societății și a stabilit că prima decizie pronunțată în acest dosar este legală. „Respinge apelul declarat de pârâtă societatea Vodafone România S.A. împotriva Sentinței civile nr. 948/2019 și a Încheierii interlocutorii din 14.11.2018 pronunțate de Judecătoria Alba Iulia în dosar civil nr. 3552/176/2018. Obligă apelantă la plata sumei de 1000 de lei în favoarea intimatului Antone Florin cu titlu de cheltuieli de judecată în apel. Definitivă”, se precizează în mînuță publicată pe site-ul instanței.

Contractul de închiriere a suprafeței de 73 de metri pătrați a fost încheiat, în anul 2002, de către Asociația de Proprietari Parc Cetate. Reclamantul este proprietarul apartamentului deasupra căruia sunt amplasate direct echipamentele de telefonie mobilă ale companiei de telefonie. Acesta a devenit proprietar la dată de 4 septembrie 2006, în baza unui contract de vânzare – cumpărare și a arătat că nu și-a exprimat acordul în sensul prelungirii contractului de închiriere.

Un proces similar a existat și în perioada 2012 – 2013, când, prin sentința definitivă, s-a dispus obligarea companiei Vodafone să procedeze la evacuarea echipamentelor de telefonie mobilă pe care le-a amplasat pe terasă blocului M7, motivul evacuării fiind acela al folosirii și întreținerii necorespunzătoare a spațiului închiriat care a dus la infiltrații de apă, conducând la degradarea continuă a apartamentului aflat în proprietatea să. Ulterior, compania a obținut un „contract de tranzacție” prin care reclamantul își exprimă acordul cu amplasarea și funcționarea echipamentelor de telefonie mobilă până la 24 octombrie 2017, când antena ar fi trebuit evacuată de pe bloc.

„Potrivit prevederilor aceleiași tranzacții, pârâtă se obligă să întrețînă suprafață închiriată în condiții optime. Dovadă faptului că nu și-a îndeplinit această obligație este și faptul că în continuare s-au produs infiltrații de apă, consecință acestor infiltrații fiind inclusiv deteriorarea apartamentului. Reclamantul a apreciat că se impune evacuarea echipamentelor pârâtei de pe terasă blocului în care se află apartamentul sau în condițiile în care, începând cu dată de 24.10.2017, a expirat atât valabilitatea contractului de închiriere încheiat cu Asociația de Proprietari Parc Cetate cât și acordul sau dat în calitate de coproprietar al părților indivize comune ale imobilului în sensul amplasării echipamentelor de telefonie mobilă, acord fără de care asociația de proprietari nu putea încheiat un act adițional la contract”, se susține în motivarea deciziei instanței de fond, care a rămas definitivă.

Instanța a stabilit că, în cauza, nu s-a făcut dovadă de către compania de telefonie că reclamantul sau persoană de la care acesta a cumpărat imobilul de mai sus și-ar fi dat acordul în sensul încheierii unui contract de închiriere. „(…) Pârâtă s-a obligat să întrețînă suprafață închiriată în condiții optime. Nu și-a îndeplinit această obligație, în imobil s-au produs infiltrații de apă, consecință acestor infiltrații fiind deteriorarea apartamentului reclamantului”, se mai afirmă în document. Proprietarul apartamentului a făcut dovadă pretențiilor sale cu acordurile de despăgubire încheiate cu reprezentanții companiei.

În aceste condiții, instanțele au considerat că cererea reclamantului este întemeiată, au admis cererea de chemare în judecată și au obligat societatea să procedeze la evacuarea echipamentelor de telefonie mobilă amplasate pe terasă blocului M7, situat în Alba Iulia, Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea