Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Un nou record de participare la un eveniment organizat în Cetetea Alba Carolina. 30 000 de oameni la Alba Fest

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bucurie, optimism, energie, zambete si distractie sunt cuvintele care definesc cel mai bine editia din acest an a evenimentului Alba Fest.

Alba Fest 201501Alba Iulia a devenit cealalta capitala a balcanilor, avandu-l pe scena din Piata Cetatii pe cel mai bun artist pe care l-a dat vreodata aceasta zona a Europei. Dovada clara ca Alba Iulia stie sa-si primeasca si sa-si incante oaspeti, a fost dorinta expresa a lui Goran Bregovici de a avea un show prelungit aici, la Alba iulia. O ora in plus, nu doar un bonus, ci felul simplu de a arata ca nu exista masura pentru un artist de asemenea anvergura.  Au fost primiti cu simpatie si aplaudati cu admiratie si cei care i-au deschis drumul pe scena, Mahala Rai Banda, singura trupa din Romania ce reuseste sa bifeze anual peste 80 de concerte in strainatate, veritabili mesageri ai sunetului balcanic. Mii de albaiulieni si de turisti au avut o seara incantatoare, fiind parte din cea mai mare sarbatoare a orasului. Focurile de artificii au proiectat pe cer istoria de 300 de ani a Cetatii Alba Carolina, fiind surprinzatoare chiar si pentru cei pregatiti, confirmand faptul ca la Alba Iulia spectacolele piro-muzicale sunt cu adevarat unice.

Ziua de sambata a insemnat si o noua pagina scrisa in cartea academica a orasului, sute de absolventi ai Universitatii “1 Decembrie” participand la cel mai emotionant moment din parculsul vietii de student, ceremonia de absovire a promotiei 2015.  Aceasi instituite de invatamant a pus in opera o intalnire cu Alba Iulia de alta data prin vernisajul expozitiei eveniment ALBA IULIA, O ISTORIE A ORAȘULUI ÎN IMAGINI, PRIN STRĂZILE ȘI MONUMENTELE SALE”. O punte peste spatiu si timp, care surprinde metamorfoza acestui oras cu un trecut unic, ce proiecteaza in prezent istoria unei capitale si ii ofera un viitor la fel, unic.

Duminica a insemnat intalnirea cu HaHaHa, cea mai mare industrie muzicala din Romania, gasca ce a declansat o cascada de hituri revarsate in Cetate. De la artisti de genul “totul sau nimic” pe modelul Speak, personaje care tin in permanenta distractia pe “ON” ca si Cabron, pana la intalnirea cu cel mai aplaudat, nu gresim daca zicem cel mai adulat roman talentat, SMILEY, introdus de cel care a nascocit si patentat Alba Fest, Marius Moga, totul a fost la superlativ.  Zeci de staruri pe scena si alte mii in fata ei, cantand intr-o singura voce si transformand Cetatea in cel mai efervescent loc din ultimii ani. Demn de mentionat este faptul ca Smiley a oferit o sesiune de autografe prelungita, pentru toti cei care l-au asteptat la Alba Iulia, in ciuda faptului ca il astepta un drum de cateva sute de kilometri, imediat dupa concert.

“AlbaFest- ul de anul asta a fost mai mult decat ne-am asteptat si am sperat pana si noi, cei care l-am organizat. Si nu ma refer doar la numarul de spectatori, record pentru evenimentele din Cetate ci, per ansamblu, la tot ce a insemnat, de la organizare si pana la faptul ca a iesit din zona locala sau regionala si a devenit un eveniment relevant la nivel national. Chiar daca evenimentul nu nu se mai numeste “Zilele Orasului” ci AlbaFest, e, in continuare, felul nostru de a le multumi, intr-un week-end, albaiulienilor pentru tot ceea ce fac, in fiecare zi, pentru orasul lor. Pe de alta parte, numarul mare de turisti, ne confirma ca am pariat pe o carte corecta si ca din turism si evenimente, Cetatea poate renaste si economic, nu doar social si istoric.Am atins un nivel record din sponsorizari si sunt sigur ca in urmatorii doi aniacest eveniment se poate sustine singur. M-a bucurat in mod special faptul ca, in tot orasul, pe unde am umblat, tot a 3-a sau a 4-a masina parcata nu avea numere de Alba. Si, din ce-am inteles de la colegi, gradul de ocupare al hotelurilor si pensiunilor in perioada AlbaFest a fost de aproape 100%. Despre asta vorbim. Si pentru asta trebuie sa le multumim, noi, municipalitatea, fiecarui albaiulian si turist in parte. Pentru ca au ales Alba Iulia. Si pentru ca, odata ajunsi aici, o sa revina, cu siguranta. Multumesc, Alba Iulia!” Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia.

La ora actuala, Alba Fest este evenimentul ce atrage un capital privat semnificativ pentru sustinerea lui, editia din acest an ajungand la o cota de colectare din sponsorizari si taxe ce depaseste o treime din bugetul evenimentului. Municipalitatea continua sa dezvolte parteneriate ferme si pentru evenimentele ce vor urma in acest sezon turistic, existand un interes in crestere  pentru asociere si promovare, din partea unor companii nationale si internationale.

Institutiile abilitate pentru asigurarea ordinii publice au confirmat o prezenta de aproximativ 30 000 de persoane in perimetrul central al cetatii Alba Carolina, in cele doua zile de Alba Fest. Ca de fiecare data, dorim sa le multumim partenerilor acestui eveniment pentru implicare, dar mai ales pentru dimensiunea si calitatea spectacolelor pe care am reusit sa le oferim: Staropramen, Apulum, Unimat, Agra’s, Instalatorul, Albaco Exim, Agrotransport, Atta Consulting, Dupex, Diafan, Fair Play Impex, Inter Transilvania, Viacom, Alba Cons, Transilvania Construct, Tecnostar Consulting, Serila Leather .

Intre 19 si 21 iunie, Alba Iulia gazduieste o noua editie a festivalului “Sarbatoarea Muzicii”, iar vineri, 26 iunie, in cadrul seriei de evenimente “Vinerea Vin Valorile”, albaiulienii au intalnire cu actorii Teatrului National Bucuresti in spectacolul de comedie “Amanta”, oferit in parteneriat cu Apulum S.A.

Comunicat de presă – Primăria Municipiului Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea