Rămâi conectat

Actualitate

Un nou medicament cu anticorpi anti COVID-19, dezvoltat de o companie din SUA. Cum va fi utilizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un nou medicament cu anticorpi dezvoltat de Eli Lilly & Co. a primit din partea autorităţilor de reglementare americane autorizaţie de utilizare de urgenţă, pentru tratarea cazurilor ușoare și moderate de COVID-19, scrie Mediafax.

În urma acestei decizii, se lărgeşte accesul la un tratament despre care datele sugerează că este eficient în menţinerea persoanelor infectate cu coronavirus în afara spitalului.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a autorizat tratamentul experimental, numit Bamlanivimab, pentru utilizarea medicamentului împotriva formelor uşoare şi moderate de COVID-19, inclusiv la cei cu vârsta de 65 de ani şi peste şi la pacienţii copii, scrie Bloomberg citând site-ul companiei farmaceutice.

Autorizaţia oferă medicilor o opţiune de abordare a virusului la pacienţii cu risc, ridicat înainte de a fi suficient de bolnavi pentru a necesita spitalizare.

Alte tratamente care au primit aprobarea FDA, cum ar fi plasma convalescentă şi remdesivirul antiviral al Gilead Sciences Inc., sunt destinate utilizării la pacienţii cu COVID-19 grav bolnavi.

Acum începe o provocare şi mai dificilă: distribuţia medicamentului. Compania farmaceutică a transmis că Bamlanivimab ar trebui administrat „cât mai curând posibil după un test COVID-19 pozitiv şi în termen de 10 zile de la apariţia simptomelor”.

Lilly va începe să livreze imediat medicamentul cu anticorpi către AmerisourceBergen Corp., care o va distribui conform instrucţiunilor guvernului SUA. Americanii nu vor plăti nimic pentru medicament, a spus compania.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea