Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un nou indicator rutier va apărea pe șoselele din România: Cum va arăta și ce semnificație va avea

Nicolae Valentin

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou indicator rutier va apărea pe șoselele din România: Cum va arăta și ce semnificație va avea

Ministerul Afacerilor Interne vine cu o serie de noi propuneri ce au în vedere circulația rutieră, în încercarea de a reduce cât mai mult numărul de victime de pe șoselele din țara noastră.

Recent, MAI a lansat în dezbatere publică un proiect ce propune introducerea unui nou semn de circulație și a unor noi marcaje rutiere pe șoselele din România, dar indicatorul nou i-ar putea deruta pe mulți conducători auto.

Numărul victimelor provocate de accidentele rutiere a crescut îngrijorător de mult în țara noastră. Astfel, în anul 2021, România a raportat 93 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori, fiind cea mai ridicată rată a mortalităţii din Uniunea Europeană.

Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie de șoferi. Ce prevede noua lege

 

Indicatorul nou care va apărea în curând pe drumurile din România

Autoritățile încearcă să reducă pe cât posibil numărul mare al deceselor de pe drumurile din țara noastră. În acest sens, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu o serie de noi propuneri ce au în vedere circulația rutieră. În urmă cu ceva timp, MAI a lansat în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de Urgență.

Printre propunerile incluse în acest proiect se află introducerea unui nou semn de circulație. Acesta este un indicator de informare, de culoare verde, pe care sunt reprezentate două săgeți albe și o mașină. Rolul noului indicator este de a informa șoferii să păstreze o distanță minimă față de vehiculul din față.

Noi marcaje rutiere pe șoselele din țara noastră

Totodată, a fost propusă și introducerea unui nou tip de marcaje rutiere. Acestea au forma unor vârfuri de săgeată desenate pe fiecare bandă de circulație, ele indicând distanța recomandată între autovehicule. Potrivit mai.gov.ro, aceste noi marcaje rutiere sunt concepute pentru a spori siguranța pe autostrăzi și drumuri expres, oferind șoferilor informații clare despre distanța de siguranță la viteza admisă.

„Întrucât Comisia Europeană a stabilit că este nevoie de o nouă abordare a ceea ce înseamnă sistemul sigur în domeniul siguranței rutiere, pentru deceniul 2021-2030, iar potrivit abordării sistemului sigur, decesele și vătămările grave cauzate de accidentele rutiere nu reprezintă un preț inevitabil al mobilității și pot fi prevenite în mare măsură.

Scopul sistemului sigur pe termen lung este eliminarea deceselor și a rănirilor grave de pe drumurile publice, fiind adoptat de un număr din ce în ce mai mare de țări, și stând, totodată, la baza Deceniului de acțiune pentru siguranța rutieră 2021-2030, cuprins în Rezoluția A/RES/74/299 a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite ce are ca obiectiv prevenirea cu cel puțin 50% până în 2030 a deceselor și vătămărilor cauzate de accidente rutiere”, se arată în proiectul OUG propus de MAI.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea