Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un nou episod in epopeea transportului public din Alba Iulia: Primăria a achitat aproape jumătate de milion de lei către AIDA-TL, pentru a fi plătiți companiei STP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria municipiului Alba Iulia a achitat, în cursul zilei de marți, 2 martie, aproape jumătate de milion de lei către AIDA-TL, pentru a fi plătiți companiei private STP Alba Iulia S.A., care desfășoară activitatea de transport public călători în Municipiul Alba Iulia.

Sumele au fost plătite în baza documentelor justificative și reprezintă gratuități pentru pensionari, elevi și persoane cu dizabilități, aplicabile contractului aflat în vigoare. Primăria Alba Iulia va continua să deconteze orice sume sunt justificate în mod legal, transparent și în conformitate cu prevederile contractuale.

CITEȘTE ȘI: CONFLICTUL dintre Primăria Municipiului Alba Iulia, AIDA-TL și STP CONTINUĂ. Gabriel Pleșa: ,,Din păcate pentru municipalitate s-a înclinat balanța pentru mandatarea mea’’

Considerăm că actul unilateral al companiei de a restrânge accesul pensionarilor la gratuitatea oferită în conformitate cu prevederile legale este un abuz care sperăm să înceteze cât mai rapid.

Primăria Alba Iulia își va onora întotdeauna obligațiile, însă nu vom accepta ca banii albaiulienilor să fie risipiți ori cheltuiți în mod netransparent. Dorim totodată să aducem la cunoștința opiniei publice faptul că serviciul de transport public călători nu a fost niciodată în pericol de a fi sistat, chiar și în lipsa unui nou contract

Transportul local este un serviciu de interes public a cărui continuitate este prevăzută de lege. STP Alba Iulia S.A. nu se afla nici o clipă în situația de a nu putea opera curse, în baza contactului vechi, chiar și fără ca un nou contract să fie semnat. Este o situație similară cu cea a serviciului de colectare a deșeurilor, acesta fiind furnizat de vechiul operator, chiar dacă licitația a fost câștigată de mai bine de doi ani de către o altă companie.

CITEȘTE ȘI: Primarul Gabriel Pleșa despre măsura STP de a anula gratuitatea pensionarilor și elevilor: Este un act unilateral abuziv

Suma virată astăzi, 446.000 lei, este dovada clară a faptului că actuala administrație își respectă obligațiile contractuale și că dorește un transport public funcțional, decent și corect.

Ne manifestăm încrederea că operatorul STP Alba Iulia S.A. va găsi înțelepciunea de a pune capăt abuzurilor și de a respecta obligațiile contractului aflat în vigoare. Totodată așteptăm punctul de vedere al Consiliului Concurenței dar și cel al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, instituții cărora le-am sesizat sistarea gratuităților de către STP Alba Iulia S.A.

Albaiulienii merită și vor avea un transport în comun performant, la standarde actuale, prietenoase cu mediul și la prețuri rezonabile. Vom negocia, în condițiile noului contract, optimizarea serviciului de transport public pasageri, încât să reducem la maxim risipa de bani publici.

Sperăm la intrarea, cât mai rapidă, în normalitate și ne cerem scuze albaiulienilor pentru neplăcerile avute”, au transmis reprezentanții primăriei municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea