Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un nou episod de iarnă severă în România: Ciclonul care a lovit Europa ajunge în România. Zonele unde va ninge viscolit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou episod de iarnă severă în România: Ciclonul care a lovit Europa ajunge în România. Zonele unde va ninge viscolit

ANM anunță un nou episod de iarnă severă în România, odată cu ajungerea în țara noastră a ciclonului care a făcut ravagii în Europa.  De joi noapte, se așteaptă precipitații în zonele Banatului, Munteniei, sudului Crișanei și al Transilvaniei, iar la munte se vor înregistra precipitații mixte.

Citește și: Cum va fi VREMEA până în 10 martie 2024, în Transilvania și la munte: Final de iarnă cu temperaturi de 20 grade și precipitații reduse. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Ne aflăm la periferia acestui ciclon, care afectează o bună parte din Europa, însă fenomenele nu vor avea intensitatea celor în care el are centrat nucleul. Vor fi precipitații în special începând din noaptea de joi spre vineri în Banat, în Muntenia, sudul Crișanei și al Transilvaniei, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali, posibil precipitații mixte, acolo unde și vântul va putea avea intensificări, cu viteze la rafală mai mari peste 40-50km/h, dar și în zonele în care vor fi ploi la cote mai reduse.

Până atunci însă, vorbim de un regim de temperaturi mult mai ridicat comparativ pentru această perioadă din calendar, vor fi 8-21 grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, la un post TV.

Vineri, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în prima zi a lunii martie. Cerul va fi mai mult noros și va ploua local în Oltenia, Banat și la munte, pe arii restrânse în Transilvania și izolat în celelalte regiuni. În zona montană înaltă, trecător vor fi precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări, viteze în general de 45…55 km/h în sudul Banatului și în Oltenia și rafale de peste 80…90 km/h pe crestele Carpaților Meridionali, dar pe arii restrânse, însă la viteze mai mici și în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 19 grade, iar cele minime se vor situa între 1 și 10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -2 grade.

Dimineața și noaptea, izolat, cu o probabilitate mai mare în est și în sud-est, va fi ceață.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea