Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un nou cutremur în Gorj! Ce magnitudine a avut seismul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou cutremur în Gorj! Ce magnitudine a avut seismul

Un cutremur cu magnitudinea 3,9 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, la ora locală 2:18, în judeţul Gorj, la o adâncime de 11 kilometri, potrivit datelor afişate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cutremurul a avut intensitatea epicentrală III şi s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 109 km nord-vest de Craiova, 110 km sud-vest de Sibiu, 145 km vest de Piteşti, 158 km sud-est de Timişoara, 178 km sud-est de Arad, 183 km sud de Cluj-Napoca şi 205 km vest de Braşov.

În data de 13 februarie s-a produs un seism cu magnitudinea 5,2 grade pe scara Richter în judeţul Gorj, la o adâncime de 16 kilometri. A doua zi, a avut loc în aceeaşi zonă un nou cutremur cu magnitudinea de 5,7, la adâncimea de 6,3 kilometri.

Seismologii au anunţat, marţi, că după cutremurul din 13 februarie au fost localizate în acea zonă 810 evenimente seismice, numărul şi magnitudinea acestora fiind însă în scădere în ultimele zile.

Zona Olteniei în care au avut loc aceste cutremure este cunoscută printr-o activitate seismică slab-moderată, cu evenimente cu magnitudine peste 5 foarte rare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: Un nou protest al păgubiților în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Ce spun protestatarii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: Un nou protest al păgubiților în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Ce spun protestatarii O parte din păgubiții din scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia au protestat din nou marți, 7 mai 2024, de data aceasta în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Citește și: Scandalul imobiliar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea