Un nou centru comercial de tip MALL ar putea fi construit la Alba Iulia pe 12 hectare de teren!

Un nou centru comercial de tip MALL ar putea fi construit la Alba Iulia pe 12 hectare de teren!

Alba Iulia ar putea avea propriul mega complex comercial, după modelul Deva • PUZ pentru o investiție privată ce se întinde pe mai bine de 12 hectare de teren din Bărăbanț

Lume, lume, în ciuda pandemiei, un investitor privat năzuiește să ridice în Alba Iulia un mega complex comercial ce se va intinde pe mai bine de 12 hectare de teren. O investiție imensă pentru care, la sfârșitul lunii trecute s-a solicitat eliberarea unui plan urbanistic zonal.

ELIT

Obiectivul ar urma să fie amplasat după podul peste Ampoi, în dreapta, spre Gara Bărăbanț. Din solicitarea investitorului pentru elaborarea PUZ-ului reiese că între străzile Fabricii și Ioan Alexandru Ioan Cuza s-ar putea întinde megaproiectul descris ca un centru comercial cu sensuri giratorii, centru wellness, platforme exterioare cu parcări, alei carosabile și pietonale, spații verzi și chiar introducerea parțială a terenului descris în intravilan.

Mihail David - 2020

În total, peste 12 hectare de teren ar urma să fie utilizate pentru desfășurarea investiției. Prin comparație, complexul comercial de la intrarea în Deva se întinde pe circa 10 hectare.

Dacă va fi realizat, noul obiectiv va scuti albaiulienii de drumurile prin vecini dar va fi o concurență serioasă atât pentru mall-ul cât și pentru restul magazinelor de retail.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...