Un medic spulberă miturile românilor, legate de coronavirus: „Alcoolul sanitar nu folosește la nimic, iar un omul nu face deficit de vitamine, din senin”

Un medic spulberă miturile românilor, legate de coronavirus: „Alcoolul sanitar nu folosește la nimic, iar un omul nu face deficit de vitamine, din senin”

Câteva dintre miturile preventive cu care ne obișnuisem să facem față acestei epidemii grave de coronavirus, în fața căreia ne aflăm, au fost „spulberate” de către un doctor. Acesta explică faptul că alcoolul sanitar nu este bun ca dezinfectant, precizând că dezinfectarea în cazul epidemiei de COVID-19, se face cu substanțe pe bază de clor și pe bază de biocide.

„Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu este bun. Substanţele pe bază de alcool, dar speciale, pe bază de biocide sunt bune. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina, pentru că s-a demonstrat că nu este activă pe coronavirus. Este lucru cert în documentele oficiale ale OMS. Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

INFORMARE COVID-19

Totodată, renumitul medic a transmis că tratamentul intravenos cu vitamina C nu este indicat pentru coronavirusul din China.

”Este fals, fals cu majuscule! Omul nu face deficit de vitamine aşa, din senin. Cât timp o persoană mănâncă ce trebuie, nu face deficit de vitamine. Cei care fac deficit de vitamine, fac scorbut, ajung la doctor şi li se prescrie vitamina C. Dar asta se întâmpla acum sute de ani, pe corăbii. Nu mai este cazul.”, a declarat Streinu-Cercel.

Surse: sitirpesurse

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...