Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Un medic pediatru palestinian, care a profesat în Egipt și Arabia Saudită, a ales Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Shaer Deaelden S M, medic specialist pediatru originar din Palestina, a ales Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, după ce a profesat în Egipt, la Ain Shams Specialized Hospital, în Arabia Saudită, la King Khalid Hospital și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, unde și-a finalizat rezidențiatul.  

Dr. Shaer Deaelden S M (44 de ani), a terminat Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, iar la SJU Alba Iulia s-a angajat în 10 octombrie 2018. El este căsătorit, are trei copii, iar familia sa locuiește în Alba Iulia.

”Alba Iulia este un oraș frumos, cu oameni buni și inteligenți. Am o relație foarte bună cu colegii, cu pacienții, cu vecinii, la școală sau la grădiniță, cu toți albaiulienii, în general”, a spus Shaer Deaelden S M.

Consideră că volumul de muncă de la SJU Alba Iulia este aproximativ același ca în celelalte spitale în care a profesat, iar afecțiunile pacienților sunt la fel de variate. Acestea cresc sau scad în funcție de sezon (multe infecții respiratorii în sezonul rece și multe infecții digestive în sezonul cald).

Secția de pediatrie are 43 de paturi, repartizate în zece saloane. În secție sunt îngrijiți copii cu vârste între 0 și 18 ani, din Alba Iulia și împrejurimi, precum și pacienți trimiși din toate spitalele teritoriale ale județului Alba. Sunt tratate afecțiuni respiratorii, digestive, ale aparatului reno-urinar, afecțiuni respiratorii cronice, anemii severe, sindroame de deshidratare acută, convulsii febrile sau metabolice, intoxicații acute etc.

Acest articol face parte din campania ”Zece pentru Spitalul Județean”, în cadrul căreia îi vom prezenta pe toți cei 10 medici care au ales în 2018 să profeseze aici și au fost admiși la concursul pentru postul vizat. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea