Un lider USR cere noului Guvern tăieri de pensii şi concedieri masive: ”Dacă nu se vor face astea, dăm faliment toţi”

Un lider USR cere noului Guvern tăieri de pensii şi concedieri masive: ”Dacă nu se vor face astea, dăm faliment toţi”

Andrei Caramitru, unul dintre liderii de opinie din USR, îl contrazice pe Klaus Iohannis şi afirmă că sunt necesare tăieri de pensii şi salarii, pentru a fi evitat falimentul. Caramitru propune o serie de măsuri de austeritate care să îi vizeze doar pe cei cu venituri de peste 4500 de lei pe lună.

”Aud ca se tot spune ca nu se vor tăia salarii și pensii. Dl Presedinte a spus asta. Însă – la anul, cu efectul legii pensiilor, ne îndreptam spre 7% deficit (adică – pe scurt – ceva care nu poate fi finanțat de nimeni și înseamnă faliment de țară). Pur și simplu nu se poate.

ELIT

Minimul absolut ca sa nu intram in colaps total este:

– eliminat pensii speciale (masiv, inclusiv cele pentru magistrati, MAI, servicii). E ok sa fie păstrate cele pentru militari, oricum sunt mult mai mici

– dat afara 150’000 de bugetari (DOAR politrucii, amantele, sinecuriștii, directorașii care nu fac nimic)

– tăiate beneficiile pentru bugetarii plătiți peste un prag mare, de exemplu 4500 lei/luna. Fără “ajutor de hrana”, “spor de deplasare”, “voucher de vacanță”

– eliminat in mare parte PNDL-ul (proiectele fără sens și fără nici un control, cu coruptie enormă)

– pensiile mari nu au cum sa crească la anul. Nu avem de unde plăti. Sa crească cele mici, e normal și de bun simț. Însă guvernul nu are de unde sa crească pensiile celor mai bine plătiți 10-20% din pensionari (care înseamnă 40% din bugetul de pensii). Nu exista bani.

Dacă nu se vor face astea – bugetul nu are cum sa se închidă. Și dam faliment toți. O sa ajungem intr-un colaps total. Ce spun eu mai sus nu afectează decât foarte puțini oameni, care oricum sunt plătiți foarte mult din banii nostri și trăiesc bine de tot. Nu vreau sa suferim toți, in special cei mai vulnerabili.

Sper ca totuși oamenii ăștia înțeleg, chit ca le e frică să spună lucrurile astea”, scrie Andrei Caramitru pe Facebook.

1 comentariu

cetatean 11 octombrie 2019 at 21:02

O da nu pot sa spun cat ma bucur daca chiar ar fi asa. Oricum o sa se emigreze masiv din Romania in urmatoarele luni cand romansii se vor convinge ca PNL sau USR sunt aceiasi mizerie ca si PSD !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...