Un lider de sindicat din județul Alba va cere să se acorde tuturor salariaților pensii speciale!

Paul Voicu - Primar 2020

Liderul sindical Ioan Petruț: CNS Cartel Alfa va cere să se acorde tuturor salariaților pensii speciale!

În ultima ședință a Comisiei de Dialog Social prezidată de subprefectul Monica Popescu, desfășurată ieri, 13 iunie, la Instituția Prefectului, Ioan Petruț, președintele Filialei Alba a CNS Cartel Alfa, a mulțumit ironic senatorilor care au votat acordarea de pensii speciale și aleșilor locali, „în disprețul total al partenerilor sociali, ceea ce înseamnă aplecarea sau dispoziția guvernanților spre dialog social”.

ELIT

„Nici nu știu cum să mai zic! Dar este o lipsă de respect la adresa celorlalte categorii sociale care desfășoară activități cu mai mică sau mai mare răspundere, dar fiecare are răspunderea lui la locul de muncă. (…) Nu puteam să lăsăm! Cred că o să facem o solicitare oficială și pentru muritorii de rând, să zicem așa, să fie introduși și ei în categoria pensionarilor speciali”, a subliniat liderul sindical Ioan Petruț.

În urma calculelor pe marginea proiectului Codului administrativ elaborat de parlamentarii PSD, rezultă că pentru un singur mandat un primar ar urma să primească în plus 1.250 de lei față de pensia lunară, dacă a administrat o comună, respectiv aproape 2.700 de lei, dacă a fost primar general al capitalei, pensia specială fiind acordată pentru cel mult 3 mandate.

Mihail David - 2020

Pe lângă primari, pensiile speciale ar urma să fie plătite suplimentar și viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene.

Camera Deputaților este forul decizional pentru acest proiect.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

sindicalistul vesel 25 iunie 2018 at 18:36

Uraaaaaaaaa….!!!! Buna…propunere ! Toata lumea sa ia cate-o pensie speciala ! Si….basca pensia de la Stat – nu ??? Apropo…cine dracu ii impinge pe „catindati” sa candideze la o munca atat de grea si periculoasa de…Primar, ori Presedinte la CJ ? Munca mult mai grea (par egzemplu` numa` !) decat mineritu`, ori munca in radiatii si gaze toxice (sau cancerigene !) ori condusu` trenurilor, ori…..multe- multe altele ???

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...