Rămâi conectat

Societate

Un jandarm român instruiește polițiști ucraineni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un ofițer din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri al Jandarmeriei Române a condus un curs de instruire în domeniul ordinii publice, susținut de reprezentanți ai patru state membre EUROGENDFOR (România, Spania, Franța și Portugalia).

 

foto jandarm instructorCursul, care a durat aproximativ o lună, a reunit participarea a peste 200 de polițiști ucraineni și s-a desfășurat la initiațiva Uniunii Europene, care a solicitat sprijinul EUROGENDFOR, în vederea stabilirii unor bune practici în domeniul ordinii publice.

Jandarmul român, maiorul Alexandru CONSTANTIN, este şeful Catedrei de Intervenţie Profesională din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

La ceremonia de încheiere a stagiului au participat numeroase oficialităţi, printre care domnul Kenneth DEANE, şeful Operaţiunilor Civile din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă, domnul Philippe RIO, comandantul Forţei de Jandarmerie Europene, precum şi domnul Alain SCOLAN, şeful departamentului Strategic al Misiunii UE de Asistenţă în Ucraina.

 

EUROGENDFOR reprezintă un instrument poliţienesc integrat condus de un Comitet Interministerial de Nivel Înalt, destinat îndeplinirii misiunilor de poliţie din diferite teatre de operaţii, inclusiv misiuni de stabilizare, în sprijinul Uniunii Europene (UE), Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) sau altor posibile coaliţii ad-hoc.

În anul 2015, România, prin intermediul Jandarmeriei Române, a deţinut Preşedinţia EUROGENDFOR.

În prezent, EUROGENDFOR are şapte state membre: Franţa, Italia, Spania, Olanda, Portugalia, România şi Polonia, un stat partener, Lituania şi un membru observator, Turcia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea