Rămâi conectat

Politică Administrație

Un exemplu și pentru Regiunea Centru: Centrul de terapii genetice și celulare în tratamentul cancerului de la Timișoara

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bolnavii de cancer din Regiunea Vest sunt principalii beneficiari ai viitorului Centru de terapii genetice și celulare în tratamentul cancerului, care urmează să fie inaugurat la Timișoara.

Este vorba despre un proiect în valoare de aproape 55 de milioane de lei, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin care a fost construit unicul centru de terapii celulare în tratamentul cancerului din sud-estul Europei.

Institutul este construit lângă Spitalul Județean are patru etaje, plus parter, iar dotarea cu echipamente, instrumente și software se va face la standarde internaționale. Lucrările ar fi trebuit să se termine în primăvara anului trecut, dar conducerea Spitalului Județean Timișoara a reușit să convingă Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică să prelungească termenul de finalizare cu încă opt luni, pentru că au apărut niște probleme tehnice. Reprezentanții Spitalului Județean, dau asigurări că cel târziu la sfârșitul lunii ianuarie 2014, construcția va fi finalizată.

Obiectivul proiectului este înlocuirea metodelor clasice de tratament anti-tumoral și îmbunătățirea speranței de viață a bolnavilor de cancer din Regiunea Vest. Terapiile celulare, cele mai avansate în tratarea cancerului și considerate “medicamentul secolului XXI”.

Tratamente experimentale pe bolnavii de cancer

În Centrul de terapii genetice și celulare în tratamentul cancerului vor lucra 35 de specialiști timișoreni care vor realiza studii celulare, de biologie moleculară și terapii celulare pentru bolnavii de cancer, leucemie și alte boli hematologice,. Mai mult, folosind aceste terapii avansate, se vor putea face testări pe bolnavii de cancer, în cadrul unei unități GMP, numită și “cameră albă”, unică în România, ce va permite dezvoltarea celulelor și folosirea lor în terapii umane.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea