Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un dig de 1,5 km îi va apăra pe locuitorii din Lunca Merilor de apele Arieşului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Un dig în lungime de 1,5 kilometri va fi construit la Lunca Merilor în comuna Bistra, pentru apărarea gospodăriilor de aici de apele Arieşului, care o dată la câţiva ani fac ravagii în zonă. Investiţia se ridică la circa 3 milioane lei, 70 la sută din finanţare fiind asigurată de la Banca Mondială iar restul de 30 la sută de la bugetul naţional. „Cei de la Apele Române, de la Ministerul Mediului şi de la Administraţia Bazinală de Ape Mureş au fost şi au vizualizat locul unde trebuie să fie amplasat acest dig pentru a apăra gospodăriile cetăţenilor din satul Lunca Merilor şi proprietăţile celor din Lunca Largă, mai în jos pe Arieş. Acest râu odată la câţiva ani de zile face prăpăd. Se încearcă astfel eliminarea, pe cât posibil, daunelor care se pot produce în urma inundaţiilor. E prima investiţie puternică ce se va face în zonă”, a precizat senatorul PDL Alexandru Pereş, cel care a adus vestea.
lCetăţenii din satul vecin Lunca Largă se opun
Deşi benefică pentru zonă această investiţie se confruntă deja cu o serie de dificultăţi. „Facem apel către cetăţenii din Lunca Largă, a doua localitate cea mai lovită întotdeauna de inundaţiile râului Arieş să aibă puţină înţelegere. E adevărat că Lunca Largă nu are în obiectiv apărarea caselor, a locuinţelor, ci a unor terenuri din zonă. Unii proprietari ar trebui să cedeze o anumită porţiune pe unde va fi poziţionat digul şi o gardă a digului. A avut loc o primă discuţie cu toţi cetăţenii din zonă, pare-se că mai există nişte probleme dar eu cred că luciditatea şi puterea de convingere a responsabililor acestui proiect şi inclusiv a primarului din Bistra să primeze”, a mai spus senatorul Alexandru Pereş. Asemenea investiţii se vor face şi în alte localităţi predispuse inundaţiilor. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO| Masa Populară de 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia: Bucătarii au pregătit peste O TONĂ de varză cu cârnați pentru oamenii veniți în Cetatea Marii Uniri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Masa Populară de 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia: Bucătarii au pregătit peste O TONĂ de varză cu cârnați pentru oamenii veniți în Cetatea Marii Uniri

La Alba Iulia, Ziua Națională a României a fost sărbătorită printr-un eveniment deosebit, zeci de bucătari pregătind peste 5000 de porții de mâncare în curtea Palatului Princiar, pentru oaspeții orașului.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Primăria Alba Iulia a ales să ofere varză cu cârnați în cadrul mesei populare.

Evenimentul a avut loc în curtea Palatului Princiar, unde douăzeci de bucătari s-au implicat în prepararea a peste 1000 de kilograme de varză și aproximativ 450 de kilograme de cârnați.

Mâncarea a fost gătită cu pasiune în ceaune, iar atât turiștii, cât și localnicii au avut ocazia să deguste din bucatele pregătite cu grijă de echipa de bucătari.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Servirea delicioasei mese de varză cu cârnați a avut loc la ora 15.30, imediat după parada militară conform programului stabilit.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare