Un controversat om de afaceri din Alba Iulia, trimis în judecată de DNA, în al doilea dosar, pentru obţinerea ilegală de fonduri europene

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Un controversat om de afaceri din Alba Iulia a fost trimis în judecată pentru a doua oară, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene prin prezentarea de documente false sau incomplete.

Omul de afaceri Iancu Aurel Gelu are, deja, la activ o condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru o infracţiune similară, decizia definitivă fiind pronunţată în februarie 2020.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

DNA Alba Iulia l-a trimis din nou în judecată pentru o infracţiune similară. Alături de acesta vor mai fi judecaţi o altă persoană fizică (N. Cristian), preucm şi societatea comercială Adi Carn SRL.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 25 septembrie 2020. ”La data de 24 decembrie 2013, între societatea administrată de primul inculpat şi Ministerul pentru Societatea Informaţională ar fi fost încheiat un contract de finanţare nerambursabilă ce avea ca obiect Implementarea unui sistem de comerţ electronic în cadrul companiei SC F. G. SRL pentru facilitarea accesului pe piaţa internaţională. În acest context, la începutul anului 2014, inculpatul ar fi organizat o licitaţie în urma căreia a fost declarată câştigătoare SC Adi Carn SRL, în condiţiile în care aceasta nu îndeplinea condiţiile de eligibilitate, aspect cunoscut de către beneficiarul proiectului.

Ulterior, în vederea obţinerii pe nedrept a fondurilor europene, primul dintre inculpaţi ar fi depus la Ministerul pentru Societatea Informaţională mai multe documente false şi inexacte (notă justificativă, diferite declaraţii, etc.), demersuri în urma cărora au fost obţinute fonduri nerambursabile în valoare de 549.082 lei.

Ministerul pentru Societatea Informaţională s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 549.082 lei”, se precizează în comunicatul DNA. Prin decizia definitivă din 20 februarie 2020, Iancu Aurel Gelu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente false, incomplete sau inexacte care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de sume de bani din bugetul general al Uniunii Europene.

sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419