Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un consilier local din Alba, achitat definitiv pentru fals în documente, după ce a „omis” să treacă patru mașini în declarația de venit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un consilier local din județul Alba a „omis” să treacă patru mașini în cadrul declarației de avere, acesta fiind achitat pentru infracțiunea de fals în declarații.

Iniţial, inculpatul (Voişan Ovidiu) a fost condamnat de Judecătoria Sebeş la plata unei amenzi penale în valoare de 24.000 de lei.

Curtea de Apel a pronunţat decizia definitivă: ”Admite apelul penal declarat de inculpatul V. O. A. împotriva sentinţei penale nr. 46 din data de 14.07.2020 pronunţate de Judecătoria Sebeş. Desfiinţează integral sentinţa apelată şi, judecând: În baza art. 396 alin. 5 Cod procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza a II-a Cod procedură penală, achită pe inculpatul V. O. A. cu privire la acuzaţia de comitere a infracţiunii continuate de fals în declaraţii. Cheltuielile judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală, primă instanţă şi apel vor rămâne în sarcina statului. Definitivă”.

Bărbatul nu mai este consilier local după alegerile locale din 2020. Voişan Ovidiu a fost acuzat că nu a trecut bunuri mobile şi imobile în declaraţiile de avere depuse în calitate de consilier local. ”În perioada 2014 – 2018, inculpatul, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului local al comunei Pianu, a depus un număr de 5 declaraţii de avere, înregistrate la Primăria Comunei Pianu, care nu corespund adevărului.

În cuprinsul declaraţiilor de avere, inculpatul nu a menţionat 4 autovehicule care erau în proprietatea sa şi a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la un teren intravilan situat în localitatea Pianu de Sus”, se precizează în rechizitoriul Parchetului.

”În apărarea sa, inculpatul constant a avut o poziţie de negare a faptelor încă din faza de urmărire penală, apărările sale nu au suport probator neputand fi luate în considerare. În aceste condiţii inculpatul punctual a încercat să demonteze fiecare argument adus în acuzare de către procuror, criticând fiecare aspect despre care se susţine că ar fi condus la nerealitatea menţiunilor din declaraţiile de avere.

A precizat că nu a mai circulat şi nu a mai deţinut posesia niciunuia dintre cele 4 autoturisme, încă de la data la care acestea au fost înstrăinate sau au devenit epave. Faptul că acestea nu au mai fost menţionate în declaraţiile de avere, nu se datorează relei credinţe şi pur şi simplu faptului că inculpatul a avut convingerea că acestea nu mai figurează pe numele lui, din moment ce au fost vândute şi radiate din evidenţele fiscale”, se menţionează în hotărârea instanţei de fond.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea