Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un ciclon polar va lovi România de Sărbători: Temperaturi scăzute și șanse de precipitații de Crăciun

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un ciclon polar va lovi România de Sărbători: Temperaturi scăzute și șanse de precipitații de Crăciun

Aproape jumătate din țară se află sub avertizare de cod galben și portocaliu de ploi, iar temperaturile încep să scadă din nou, cu diferențe de până la 10 grade de la o zi la cealaltă. După 22-23 decembrie în țară va ajunge un val de aer rece, însă pentru o scurtă perioadă, apoi vor fi din nou alternanțe termice.

Vor fi alternanțe rapide de la un interval la altul: când vom simți o încălzire, când vom avea parte de ninsori.

Ploile vor continua și astăzi în vest, sud-vest, centru și nord, iar până la ora 12.00 este în vigoare o avertizare cod portocaliu. După-amiază, ploile se mută spre sud-vest și sud.

Vineri, ploi locale vor fi în sud și precipitații mixte în vest. În weekend, vor fi ploi, burniță, ploi slabe și fulguieli ușoare, a declarat meteorologul ANM Mihai Huștiu, la un post TV.

Potrivit meteorologului, în zilele următoare vor fi schimbări mari privind temperaturile. Dacă azi vremea va fi deosebit de caldă în sud-est, cu maxime cu 10 – 15 grade peste normalul perioadei, de vineri, se va resimți o răcire accentuată în toată țara. Maximele vor fi între 1 grad și cel mult 9 grade.

Citește și: Cum va fi vremea între Crăciun 2023 și Revelion 2024? Prognoza meteo actualizată pentru următoarele săptămâni

Răcirea va continua sâmbătă, cu maxime între -2 și 5 grade. Nopțile vor fi tot mai reci, cu valori între -7 grade și zero grade.

De vineri, însă, precipitațiile se vor restrânge, doar în Banat vor fi ninsori slabe, iar în Oltenia și Dobrogea va fi lapoviță.

Potrivit meteorologului, alternanțe termice vor fi și în următoarele două săptămâni

Vor fi 3-4 zile cu vreme caldă, apoi va urma vreme rece.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea